RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, від целюліту потерпають 85 відсотків жінок на планеті. Щоправда, хворобою целюліт офіційно визнано лише у Франції, у решті країн з ним борються косметологи.
Щодо причин виникнення целюліту медики визначилися остаточно: річ не у зайвій вазі, оскільки "апельсинова шкірка" буває і в худих. Головний провокуючий чинник – зміни гормонального фону. 12% жінок "надбали" целюліт ще у підлітковому віці, у період статевого дозрівання, 20% – під час вагітності, ще 20% – коли почали приймати гормональні контрацептиви, і майже всі решта – під час різкої зміни ваги з тих чи інших причин. Гормональний дисбаланс призводить до змін в обміні речовин, від цього погіршується мікроциркуляція крові та лімфи у підшкірній клітковині, виникає застій міжклітинної рідини та погіршується живлення жирових клітин кров’ю і киснем. Відтак жирові клітини починають "хворіти", злипаються, і виникає усім відомий ефект "апельсинової шкірки".
Чи випливає з цього, що, аби уникнути целюліту, треба не приймати гормональні контрацептиви, не вагітніти і навіть статево не дозрівати? Звісно ж, ні. Відомо, що, наприклад, у японок, хоч вони також народжують дітей і вживають гормональні таблетки, целюліту практично не буває. Медики стверджують, що причина такого щастя – специфічна японська кухня: багато риби, сої, овочів, зеленого чаю, мінімум жирів, особливо тваринного походження. Доведено також, що руйнівний вплив на целюліт має море в усіх його виявах – від морепродуктів до купання. Саме тому найпопулярнішою антицелюлітною косметологічною процедурою зараз є обгортання з морськими водоростями. Ну, і вкрай рідко трапляється целюліт у спортсменок – тут коментарі не потрібні.
Загалом целюліт не такий вже й нездоланний, як вважалося раніше. Перемогти його можна, і про це свідчать реальні приклади.


Євгенія, 24 роки:
– Я займаюся східними танцями, не маю зайвої ваги (46 кг за зросту 164 см), але нещодавно помітила у себе целюліт. Вирішила боротися з ним ізсередини. Уже п’ять місяців готую у пароварці, практично не їм сіль, не п’ю колу та каву. Ще я припинила користуватися ліфтом і взяла за звичку виходити з тролейбуса на одну чи дві зупинки раніше, щоби пройтися. Із косметичних процедур приймаю контрастний душ, а також протираю проблемні місця кубиками льоду. За ці п’ять місяців шкіра стала значно рівнішою, целюліт помітний лише якщо стискати шкіру пальцями.
Ірина, 33 роки:
– Раніше я майже професійно займалася спортом – волейболом, і власною фігурою була цілком задоволена. Але після народження дитини з’явилися жирові відкладення і целюліт. Я почала ходити до спортклубу, займатися на тренажерах, і невдовзі тіло "підтягнулося", про целюліт майже забула. Займаюся я не вряди-годи, а 3-4 рази на тиждень, "до сьомого поту". А в їжі жодних обмежень не визнаю!
Марина, 36 років:
– Мої методи боротьби з целюлітом – йога і щоденний 15-хвилинний самомасаж всього тіла сухою щіткою. Йогою я займаюся без тренера, самостійно. Це допомагає також позбутися стресу, зайвого напруження. А масаж покращує кровообіг.
Катя, 21 рік:
– Помітивши у себе перші ознаки целюліту, я одразу ж обмежила себе в солодкому і почала їсти більше сирих овочів. Спорт я не дуже люблю, тому з-поміж усіх видів фізичної активності обрала піші прогулянки. Позитивний ефект помітила уже за кілька місяців.
Світлана, 40 років:
– Я помітила, що вияви целюліту щоразу зменшуються у мене після повернення з моря. Тому для постійного догляду за собою обрала ванни з морською сіллю та антицелюлітні креми з морськими водоростями.
Намагаюся також їсти досить багато морепродуктів (найдоступніше – морська капуста), пити багато води. Періодично проходжу курс антицелюлітного масажу.

Редактор: admin
27-03-2007, 12:40
Коментарів 0 Переглядів 4 494

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.