RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Надзвичайно поширена ситуація: людина дотримується дієти, багато займається фізичними вправами, одне слово, всіляко мучить себе, а результату немає. Чому? Провідні дієтологи всього світу билися над цим питанням і врешті-решт визначили вісім шкідливих звичок, які заважають нам позбутися зайвих кілограмів. Подивіться, чи не страждаєте на щось подібне і ви. Як стверджують ті ж самі фахівці, відмова від хоча б однієї такої звички – це мінус 500 кілокалорій на день, що дорівнює двом кілограмам за місяць.
Жадібність
Чи можете ви проігнорувати дві коробки печива за ціною однієї чи "економну" упаковку улюблених чіпсів? Виявляється, ми генетично запрограмовані на те, щоби споживати їжу про запас. Це важкий спадок тих часів, коли все залежало від розмірів мамонта, якого вдалося вполювати. Ось хитрі маркетологи й користуються нашим первісним страхом перед голодом: подвійні упаковки, великі коробки та знижки на гуртові покупки. І не думайте, що велику кількість придбаної їжі ви просто розтягнете на довший час – так не буває. Отже, ми переїдаємо і неминуче округлюємося.
Вихід один: гуртом закуповуйте лише корисні та нейтральні продукти: мінеральну воду, соки, несолодкі пластівці тощо.
Поступливість
Ви не можете відмовити своїй мамі чи бабусі, які годинами стоять біля плити, щоби потішити вас улюбленими стравами? Це дуже гарно характеризує вас як доньку чи онуку, але не йде на користь фігурі. Особливо важко доводиться тим, у кого безперервні ситні застілля – родинна традиція.
Як же навчитися відмовлятися від їжі, з любов’ю приготованої спеціально для вас? Усе залежить від ситуації в родині. Одну маму роздратує сама лише згадка про дієту, інша поставиться з розумінням. У кожному разі, якщо ви маєте намір відмовитися, краще попередьте про це заздалегідь. Якщо ваші родичі з осудом ставляться до обмежень у їжі, можна схитрувати. Сказати, наприклад, що ви були у лікаря, і він попередив, що вам у жодному разі не можна переїдати – є загроза панкреатиту.
Пристрасть
до солодкого
Доведено, що пристрасть до цукру – своєрідна наркозалежність, тому знешкоджувати її треба на зародкових стадіях. Найголовніше – негайно припинити перекушувати солодощами. Встановлено, що працівники офісів, які тримають у столі шоколадки, їдять їх удвічі частіше, ніж ті, кому треба встати і вийти до магазину чи буфету.
Отже, ховайте від себе солодощі: тримайте у шафках без скла, у холодильнику за іншими продуктами. Натомість висувайте на передній план фрукти, чаї на травах.
Гедонізм
Життя під гаслами "треба брати найкраще від життя" та "один раз живемо" часто обертається ожирінням та хворобами серця. Немає нічого поганого в тому, щоби насолоджуватися всіма проявами життя, зокрема, і смачною їжею, але завжди пам’ятайте про міру.
Нерідко смачна вечеря виступає такою собі компенсацією за важкий, сповнений стресів, день. У такому разі люди здебільшого ні в чому собі не відмовляють. Спробуйте пошукати інші радощі життя та методи релаксації – не обов’язково у духовній, можна й у фізичній сфері: відвідання сауни, салону краси, просто прогулянка парком чи тихою вулицею, спілкування з подругами за чаєм без тістечок. А головне: вчіться їсти повільно й осмислено, тоді шматочок вареної картоплі приноситиме не меншу насолоду, ніж найвишуканіші делікатеси.
Недисциплінованість
Худе щасливе завтра має звичку не наставати ніколи. Завжди підвернеться вечірка з піцою та морозивом або стрес, який доведеться "заїдати" шоколадкою. Для початку забудьте слово "дієта" і змініть ставлення до способу життя. Поступово вводьте у раціон корисні продукти, звикайте до них, і вони врешті-решт витіснять бутерброти та тістечка. Це перевірено досвідом багатьох зірок кіно, естради. У них є безліч можливостей їсти все найсмачніше, а вони щиро люблять салати з оливковою олією та сушені фрукти.
Легковірність
Зараз з’явилася велика кількість низьковуглеводних, знежирених, пісних продуктів, які подаються виробниками як панацея від зайвих кілограмів. Не варто вірити всьому, що написано на етикетках. Якщо солодкий йогурт із фруктами і має 1% жирності, це зовсім не означає, що він не завдасть шкоди вашій фігурі. Подивіться, скільки там вуглеводів! Але найголовніша загроза полягає в тому, що дієтичних продуктів ми можемо з’їсти і з’їдаємо більше, ніж звичайних. І зрештою в сумі отримуємо ту ж саму кількість калорій.
Тож дієтологи радять не захоплюватися "здоровими" продуктами, а їсти нормальну повноцінну їжу – просто у меншій кількості.
Неправильний
підхід до спорту
Чимало дівчат біжать до спортзалу після свят, коли набрали кілька зайвих кілограмів. А щойно повернувшись до попередньої форми, заняття припиняють. Зайве говорити, що жирок повернеться знову, причому не обов’язково після наступних свят.
Перевірено досвідом мільйонів людей: короткі, але регулярні заняття дають значно більший ефект, ніж виснажливі, але поодинокі "перегони". Не можна використовувати спорт як засіб для швидкого схуднення ще й тому, що організм, не звиклий до навантажень, може зазнати серйозної шкоди.
Комплекс господині
Чому так багато жінок набирають вагу після заміжжя? Хтось каже, що вони, мовляв, припиняють за собою стежити, бо більше не треба приманювати чоловіків. Здебільшого це не так. Просто родинне життя передбачає певні традиційні ритуали, серед яких значне місце займають повноцінні сніданки, ситні обіди та щедрі вечері. Багатьом жінкам лестить, коли їхню кулінарну майстерність хвалять домашні та гості. Вони, окрилені успіхом, готують дедалі більше іще смачніших страв і не помічають, як самі стають жертвами свого ж кулінарного мистецтва. Навіть якщо господиня майже нічого не їсть за столом, у більшості випадків вона вже накуштувалася під час куховарства. Від цього недалеко й до зовсім сумної звички – доїдати за дітьми, щоби не пропало...
Який же вихід? Припинити куховарити для рідних людей? Звісно, ні, але чітко дотримуйтеся межі, щоб не створити в домі культ їжі. Привчайте рідних до того, що і одна смачна та вишукана страва може бути святом – не обов’язково заставляти весь стіл наїдками. Відмовтеся від шкідливої практики чаювання із солодощами після кожного прийому їжі – це найпростіший шлях стати родиною товстунів. 
Редактор: admin
20-03-2007, 12:06
Коментарів 0 Переглядів 2 126

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.