RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Гадали, у басейні можна лише плавати? А ось і ні! У воді можна ще й займатися ... аеробікою! Саме так, звичайною аеробікою. Звісно, підлаштованою до рухів у воді – тобто аквааеробікою. Різниця тут велика: по-перше, можна нишком від тренера просто поплавати в басейні, по-друге, під час таких тренувань вам ніколи не стане надто спекотно, і піт не литиметься рікою. А докладніше про переваги цього виду оздоровчої фізкультури розповідає тренер з аквааеробіки Олена ЧИЖЕВСЬКА.
Якщо постійно займатися у воді, шкіра стає гладенькою та підтягнутою
– Аквааеробіка зараз дуже поширена у світі, – каже Олена Степанівна. – І недаремно. Заняття з аквааеробіки дуже корисні. Вони позитивно впливають на серцево-судинну, дихальну системи, лікують захворювання спини – остеохондроз, сколіоз тощо. Якщо постійно займатися, розгладжується, підтягується шкіра, зміцнюються усі м’язи, спалюється жир. Виконувати вправи у воді – не так-то й легко. Спробуйте швидко йти дном басейну, долаючи опір води! Вже через десять таких кроків ви відчуєте, що ваші ноги добре попрацювали. Навіть прес можна чудово накачати у воді. Підходимо до краю басейну, тримаємося за поручні і підіймаємо ноги. Нелегко, правда ж? Є в нас і вправи з гантелями. Порожні пластмасові посудини чіпляємо на руки і під водою намагаємося їх звести разом. Працюють м’язи рук, спини, грудей. Так само чіпляємо гантелі на ноги. Коли виконуємо вправи з гантелями з піднятими руками, то наповнюємо гантелі водою.
– Я займаюся аквааеробікою вже дев’ять років, – продовжує Олена Чижевська. – Мені дуже подобається цей вид аеробіки ще й тим, що він дуже сприятливо впливає на моральний стан людини. Буває, що іноді приходжу на тренування втомлена і засмучена, але, щойно приступаю до роботи, невідомо звідки беруться ті сили і гарний настрій. Адже вода забирає негативну енергію і віддає позитивну. Легко стає на душі й коли бачиш своїх учениць: як вони виходять з басейну жваві, помолоділі, з сяючими очима. У них відразу з’являються нові ідеї, бажання щось робити. Це так приємно!
Після занять – чай із м’яти та евкаліпта
– У мене традиція, – каже Олена Степанівна, – після тренувань поїти моїх спортсменок чаєм з м’яти та евкаліпта. Цим я їм ще більше покращую настрій, а також дізнаюся про їхнє життя. Так ми стаємо справжніми друзями. Охочих займатися аква-аеробікою дуже багато. Бувало, що на одному занятті у басейні було відразу 60 жінок. Доводилося вигадувати рухи, при яких не потрібно розмахувати руками і ногами, інакше точно би зачіпали одна одну. Але зараз у мене правило: на одному занятті може бути не більше 10 осіб. Я поділяю відвідувачів на групи – початківців та досвідчених спортсменів. З першими не заходжу до басейну, а стою на краєчку і, тримаючись за поручні, показую, що робити. Інакше вони би просто нічого не зрозуміли. До новачків я можу бути поблажливою, дозволяю їм іноді відпочити, доки звикнуть до роботи у воді. А ось "бувалим" – жодних поблажок! Якщо я кажу їм виконати вправу 60 разів, то значить 60, а не 59! Тим паче, що заняття триває всього 50 хвилин – це не так багато, тож можуть і попрацювати. Я заходжу до басейну, кажу жінкам, що робити, і разом із ними насолоджуюся вправами. Щодо технічних вимог аквааеробіки – вони прості. Вода у басейні під час тренувань має бути не теплішою 30 градусів і сягати рівня грудей. Тож, залежно від росту та вміння плавати, відвідувачки обирають собі місце у басейні. Приймаємо жінок та дівчат будь-якого віку (звичайно, крім дітей) та будь-якої статури. На заняття потрібно мати купальник, рушник, змінне взуття, шапочку, велике бажання і, звісно (куди без цього), гроші – приблизно 22 гривні за годину.


ДОВІДКА


Аквааеробіка – заняття фізкультурою у воді. З’явилася вона порівняно недавно і вже встигла багатьом сподобатися. Не має протипоказань, окрім важких захворювань. Аквааеробікою займаються здебільшого з лікувальною метою та для задоволення. Такі вправи – малотравматичні, але за рахунок опору води створюють навантаження утричі більші, ніж на суші. Вода – чудове середовище для вправ, які зміцнюють тіло. Рухатися в ній начебто важче, але навантаження організм переносить легше. Коли людина опускається у воду, вага не відчувається, тиск на хребет зменшується. Ідеальна глибина для тренувань – півтора-два метри. Аквааеробіка значно вдосконалює фігуру, дає силу, спритність. Заняття у басейні однаково підходять молодим та спортивним жінкам, літнім та хворим. Особливо заняття аквааеробікою корисні непідготованим людям, а також тим, хто страждає на варикозне розширення вен.

Редактор: admin
11-12-2007, 11:53
Коментарів 0 Переглядів 5 267

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!