Пектинові речовини, які містяться у яблуках, з’єднуються у кишківнику із "зайвим" холестерином і виводять його з організму. Але не лише це "вміють" яблучні пектини: ще вони зв’язують шкідливі для людини продукти обміну, які утворюються у процесі травлення, а також нейтралізують токсичні речовини й отрути. Крім того, пектини відповідають за відчуття ситості, яке з’являється при вживанні яблук. А наявність у цих плодах тартронової кислоти гальмує синтез жирів з вуглеводів, перешкоджаючи таким чином ожирінню. Позитивно діють на організм також солі калію, які переважають у яблуках над солями натрію, адже калій сприяє виведенню з організму надлишку рідини.
Найкраще надавати перевагу яблукам, які виросли у нашому регіоні, а не імпортним сортам.
25-09-2007, 12:02
0
2 431