RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Cупутники охоронятимуть Олімпіаду
Під час літніх Олімпійських ігор 2008 року у Пекіні діятиме система супутникової навігації та позиціонування "Бейдоу" для контролю за транспортом і безпекою у спортивних палацах і на стадіонах.
Система супутникової навігації і позиціонування, розроблена китайськими фахівцями, широко застосовується в галузі транспорту, телекомунікацій, фінансів, сільського господарства, метеорології, картографії.
Нині на планеті функціонують чотири системи супутникової навігації: американська GPS, європейська "Галілео", російська ГЛОНАСС і китайська "Бейдоу". Крім того, Японія й Індія форсують кроки для створенню власних систем.


Вибухнула фабрика феєрверків
На підприємстві з виробництва феєрверків, розташованому неподалік Сіднея (Австралія), сталися кілька вибухів.
За словами очевидців, вибухи було чути за 30 кілометрів від підприємства. У радіусі одного кілометра у будинках повилітали шибки. Потерпілих немає, мешканців навколишніх будинків вирішено евакуювати. Прес-секретар місцевої поліції повідомив, що вибух на підприємстві міг бути умисним.


У Москві збудують автономні міні-електростанції
Мер Москви Юрій Лужков закликав розвивати в Москві міні-енергетику, тобто відкривати автономні міні-електростанції. Перша така станція потужністю 2 МВт вже з’явилася в готельному комплексі "Бородіно". Станція дозволяє забезпечувати енергією кілька будівель комплексу. "Така міні-електростанція може забезпечувати в автономному режимі великі комплекси. Окупність – не швидка, майже шість років, зате висока надійність", – сказав мер. Він додав, що ККД устаткування, що працює на газі, перевищує 80%.


За борги з аліментів у росіянина відібрали породистого коня
Управління Федеральної служби судових приставів у
Пермському краї наклало арешт на чистопородного жеребця на кличку Долар за борги його господаря, який заборгував аліменти на суму понад 100 тисяч рублів.
"Борг господаря становив 150 тисяч рублів. Через те, що боржник часто змінював місце роботи, стягнути заборгованість з аліментів шляхом утримання із зарплати було достатньо важко", – повідомили в управлінні.
Після того, як було встановлено, що боржник – власник чистопородного жеребця, на коня наклали арешт.
Це другий за рік випадок у регіоні, коли арештували домашніх тварин. Влітку судові пристави арештували стадо корів у рахунок погашення боргу учбового господарства "Липова гора" перед "Ощадбанком".


План грошового схрону Центробанку Німеччини знайшли у смітнику
Берлінський перукар знайшов в урні для сміття план грошового сховища відділення Центрального банку Німеччини в Берліні, яке відкрилося всього місяць тому після капітального ремонту, повідомляє банк.
"Я хотів викинути сміття і знайшов пластиковий пакет з планами будівлі", – розповів перукар, якого цитує агентство "Рейтер".
На схемі було зображено систему ходів всередині будівлі з детальним розташуванням детекторів, камер відеостеження та інших систем безпеки банку.
Представники банку заявили, що у зв’язку з інцидентом буде здійснено спеціальне розслідування і запевнили клієнтів, що систему захисту здолати неможливо.


Ближче АЕС – частіше лейкемія
Міністр довкілля, охорони природи і безпеки ядерних реакторів Німеччини Зігмар Габріель повідомив, що його відомство ретельно перевірить результати наукового дослідження, згідно з яким поблизу атомних електростанцій зафіксовано підвищену захворюваність на лейкемію серед дітей, передає "Deutsche Welle". Лише після такої перевірки міністерство ухвалюватиме рішення про подальші кроки, заявив міністр.
Згідно з дослідженням, здійсненим за завданням федерального відомства радіаційної безпеки, захворювання на лейкемію у дітей віком до п’яти років зустрічається частіше, коли вони живуть ближче до однієї з 16-ти діючих у Німеччині атомних електростанцій.

Редактор: admin
11-12-2007, 12:18
Коментарів 0 Переглядів 655

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.