RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Здавалося б, любовна романтика – річ дуже індивідуальна. Хтось бачить її в зоряному небі, а хтось – у келиху шампанського. Тож і побачення закохані призначають одне одному в різних місцях. Журналістам "МБ" вдалося з’ясувати, чи є в Чернівцях місця, овіяні особливим ореолом романтики.


"Пам’ятник серцю" у парку ім. Шевченка оцінили молодята
Винятковий випадок, коли задум влади оцінили та визнали городяни. Адже ідея спорудження цього романтичного об’єкта з’явилася у мерії. Відтак монументальне серце з міцною гойдалкою сподобалося молодятам, які в обов’зковому порядку приїжджають сюди на зйомки відеофільмів про власне весілля.


На Театральній площі закохуються навіть кам’яні фігури
Це не тільки місце молодіжних тусовок – тут призначається, за нашими даними, максимальна кількість побачень. І це, виявляється, закономірно: закоханими тут є навіть кам’яні фігури. Коли з Центрального палацу культури знімуть риштування, зверніть увагу на атлантів на його фасаді. На обличчі одного з них одразу ж побачите любовні страждання. А все тому, що він підвів голову і побачив навпроти (на будівлі медуніверситету) прекрасну німфу. Уявіть, як мучиться він зараз, закритий гігантською автомобільною рекламою, оскільки
не в змозі навіть глянути на кохану.


У будинку №15 на Університетській живе привид закоханої іспанки
Було це, розповідають, за Румунії. У старовинному триповерховому будинку розташувалося тоді іспанське консульство. І була у консула дружина надзвичайної вроди. Молода жінка часто блукала вузькими чернівецькими вуличками і одного вечора зустріла парубка – вродливого, високого, стрункого. Глянули вони одне на одного і закохалися. Зустрічалися щодня, ховаючись від чужих очей. Та іспанка не могла зважитися кинути нелюбого чоловіка: клятва вірності непримиренно боролася з коханням. Тоді красуня вийшла на балкон будинку, глянула востаннє на вулички і скверик, де зустрічалася з коханим, – і кинулася вниз. Кажуть, ще й досі бродить чернівецькими вуличками душа гордої іспанки, шукає втрачене кохання.


Парк ім. Федьковича найкращий для освідчення
– Парк імені Федьковича став особливим для нашої сім’ї, – розповідає чернівчанин Андрій. – Саме тут я освідчився своїй майбутній дружині, яка раніше не бувала в Чернівцях. До справи підключив маму – вона повинна була привезти Юлю в парк, нічого їй не пояснюючи. Я ж поїхав туди заздалегідь. Купив шампанське, оберемок її улюблених білих троянд, якими буквально встелив галявину. Коли приготував усе, зателефонував мамі, що можна приїжджати. І раптом із неба, на якому зранку сяяло сонце, полився рясний дощ. Пізніше мені сказали, що це дуже добра прикмета. Ми змокли до нитки, зате у парку нікого, крім нас, не було. До того ж, через хвилювання ми навіть не відчули, що змокли.


Де знайти найромантичніші краєвиди
Опитавши багатьох городян про романтичні місця, ми дізналися, що у хвилини любовного піднесення усіх тягне на чудові краєвиди. Отож, відшукали в Чернівцях такі місцини.
Вулиця Декабристів
Із цієї маловідомої вулиці можна побачити найгарніші будівлі міста, та ще в обрамленні квітучих дерев (коли це весна, звісно). Втім, і зимовий, і літній, а особливо осінній краєвиди також непогані. До того ж навколо тихо, людей мало – відмінне місце для прогулянки удвох.
"Алея кохання" на дослідній станції садівництва
Люди, які мешкають поряд, розповідають: щовесни тут спостерігається справжнє паломництво закоханих. Коли зацвітають сади, тут можна просто-таки потонути у квітах і пахощах. Ще й синє небо і чомусь на диво біле місто вдалині.


Ми запитали...
Де ви зустрічалися з коханою людиною?


Людмила Скрипка, ХУДОЖНІЙ КЕРІВНИК ТЕАТРУ ІМ. О. КОБИЛЯНСЬКОЇ:
Ми з чоловіком Едуардом Цисельським жили на вулиці Українській у театральному гуртожитку. І найкращим "романтичним місцем" був ранковий маршрут: вулиця Українська – вулиця Ольги Кобилянської – Театральна площа. Молодь полюбляла Театральну площу. Але якою тоді була та площа! Який вона мала романтичний шарм!”


Наталя Коцур, НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ У СПРАВАХ СІМ’Ї ТА МОЛОДІ МІСЬКОЇ РАДИ:
Зі своїм чоловіком ми разом уже 26 років. Ми сиділи в школі за однією партою. Зустрічалася потім з коханим на Театральній площі та в кінотеатрі "Жовтень" (нині "Чернівці") – це і є мої найромантичніші місця. А ще ходили на прогулянки на озеленену гірку на вулиці Дзержика, неподалік від школи, де дуже гарний краєвид”.


Микола Попадюк, ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК МІСЬКОГО ГОЛОВИ:
Найромантичніше місце – парк за університетом, колишній парк імені Шевченка, а тепер – імені Федьковича. Особливо подобався мені "п’ятачок" у парку, звідки відкривається гарний краєвид на місто”.


Петро Гасюк, НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ:
Для мене місце найромантичніших зустрічей – сквер біля університету. Колись я кохав одну жінку, яка згодом стала моєю дружиною. Саме там, у тому сквері, зрозумів, що одружуся з нею. І вона, мабуть, також зрозуміла. Ми прожили разом 17 років”.

Редактор: admin
14-02-2008, 13:17
Коментарів 0 Переглядів 4 278

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.