– Ми вже переробили близько 20 тонн цього цілющого напою, – каже Леон ПІЦУЛ, головний інженер ТзОВ "Галс ЛТД", що знаходиться на території колишньої Глибоцької харчосмакової фабрики (торгова марка "Глибкон"). – Сезон розпочався кілька днів тому. Він триває недовго, тому ми намагаємося весь цей час використати якнайпродуктивніше. Маємо угоду на постачання сировини з Вижницьким спецлісгоспом АПК та Сторожинецьким лісгоспом. Щодня дві наші автомашини завозять на підприємство понад вісім тонн соку. За літр ми платимо 40 копійок, але бензин дорогий, а відстань чимала. Це все позначається на роздрібній ціні.
– Сік розливаємо в скляні банки різної місткості, – продовжує Леон Тодорович. – Сік спочатку проходить лабораторний аналіз, потім відстоюється, фільтрується, додаються цукор, лимонна кислота та інші компоненти. Потім банки стерилізують. З однієї берези за сезон можна взяти 30 літрів соку.
Продукцію реалізовують до Херсонської, Тернопільської, Івано-Франківської областей.
В адмінбудинку є фірмовий магазин, де продукцію можна придбати за гуртовою ціною. (П.Кирстюк)