RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як вже повідомляв "МБ", п’ятого лютого на вулиці Руській у Чернівцях 72-річний чоловік затримав озброєного пістолетом грабіжника-гастролера із Львівщини, який разом з напарником напав на цілодобовий продуктовий магазин "Злагода". Подаємо подробиці цієї незвичної пригоди за розповіддю самого Івана Георгійовича.
Іван Недорубаний – ветеран органів внутрішніх справ, в міліції прослужив 30 років. Зараз пенсіонер порається по господарству, вирощує яблука і допомагає доньці в магазині. Першого березня йому виповниться 72 роки.
Свій вчинок він якимось особливим не вважає і поспілкуватися із пресою скромного чоловіка доводилося довго вмовляти.
"Якось не думав, газовий то пістолет чи бойовий. З вигляду – бойовий"
– Я тієї ночі охороняв магазин, – розповідає Іван Георгієвич, – охоронець захворів, а магазин цілодобовий, тому треба, щоби вночі хтось чергував. Приблизно без 20 хвилин на п’яту у магазині був лиш я та двоє продавців. І тут забігають двоє чоловіків, в обох на головах жіночі панчохи. Перший, який забіг, був з пістолетом. Я стояв за прилавком. Він штовхнув мене пістолетом: "Діду, відійди. Гроші давай!" Почали вимагати, щоби продавці їм віддавали гроші. Я сказав продавцеві: "Віддай". Там були дрібні купюри, грабіжник відволікся на гроші,а ми встигли натиснути кнопку виклику міліції. Я намагався якось затягнути час, бо знаю, що наряд служби охорони прибуває за три-чотири хвилини. Інший нападник, вимагаючи гроші в продавця, вдарив її. У цей час той, що стояв біля мене, відволікся на це і я, скориставшись моментом, вибіг на вулицю через службовий вхід, оббіг магазин і став чекати грабіжників там. Навпроти стояла машина таксі, я гукнув таксисту, що тут пограбування. Він напевно зрозумів і кинувся через дорогу.
А вони тим часом вибігли. Другим вибіг той, що з пістолетом. Я накинувся на нього ззаду, обхопив руками. Отак він зі мною метрів п’ять пробіг, а потім впав. Тут підбіг таксист, допоміг його втримати. Із залу гральних автоматів, який неподалік, прибіг черговий сержант, одягнув на грабіжника наручники. Тут і під’їхала оперативна група. Пістолетом розбійник скористатися не зумів. Коли його підняли, він в нього був до грудей притиснутий. Я з практики знаю, що злочинці переважно справжні пістолети беруть. Тож якось і не задумувався, газовий то чи бойовий. З вигляду – бойовий.
"Ті нападники заїжджі і не вивчили місцевість"
Сам я з Клішківців Хотинського району. 1968-1981 років працював в ДАІ, потім перевівся на північ – до Красноярського краю. Ми охороняли зеків в колонії суворого режиму. Відслужив в міліції 30 років і демобілізувався капітаном. З того часу пораюся по-господарству, допомагаю доньці в магазині. Збираю врожай яблук – по 30-40 ящиків. Але вік вже трохи не той, а ще треба працювати і працювати. Маю ще сина, він в карному розшуку працював, вже також на пенсію вийшов. Маю ще двох онуків.
Замолоду, коли служив в ДАІ, то фізичну форму доводилося тримати. Бігали, стріляли. Але зброю жодного разу не доводилося застосовувати, хоча бувало всіляке. Були випадки, що зупиняли автомобілі, які перевозили наркотики. Всіляке бувало. Ті нападники заїжджі і не вивчили місцевість. Не розібралися в оперативній обстановці. Вони думали, що я старий дідо і загрози жодної для них не становлю. Якщо б зі мною в магазині був ще один чоловік, то можна було б обох грабіжників затримати.
Що думав, коли побачив озброєних злочинців? А що довго роздумувати? Він на мене пістолет наставив, почали у продавців гроші вимагати. Діяти треба було якомога швидше.
За цей вчинок УМВС подякувало мені, дали квіти, матеріальну допомогу.
Як повідомили в ЦГЗ УМВС, затриманий – 22-річний мешканець Львівщини, раніше засуджений за корисливі злочини. З каси магазину нападники забрали 550 гривень. Під час нападу використовували газовий пістолет. Особа іншого нападника вже встановлена і вживаються заходи для його затримання.
УМВС Івана Недорубаного і таксиста, який йому допоміг, відзначило преміями.
Затриманий, коли його впіймали, обмовився: "Казали мені в те мєнтовське місто (Чернівці, – ред.) не сунутись, а я дурень сунувся...ось і попався".
Редактор: admin
8-02-2008, 12:38
Коментарів 0 Переглядів 1 954

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.