Пиво подорожчає в жовтні, бо дорогий ячмінь

---
2 441
0
Виробники пива можуть підвищити ціни на свою продукцію у жовтні-листопаді у зв’язку зі значним зростанням вартості сировини. Про це журналістів повідомили представники українських пивних компаній під час прес-конференції.
Підвищення цін не уникнути, бо дорожчає ячмінь і хміль. З ячменю і хмелю виготовляють солод – основну сировину для виробництва пива. За даними компанії "Укрпиво", потреба української пивної галузі на 2007 рік у хмелі становить 6,7 тис. тонн, пивного ячменю необхідно приблизно
1 млн тонн. Щорічно в Україні врожай пивного ячменю становить приблизно 2 мільйони тонн, при цьому якість вітчизняного ячменю пивоварів задовольняє. Цього ж року у зв’язку з несприятливими погодними умовами врожай цієї культури знизився, а якість значно погіршилася.
Зараз вартість ячменю на українському ринку зрівнялася зі світовими цінами і становить понад 1500 гривень за тонну, у той час як торік у цей же час ціна на ячмінь в Україні становила приблизно 750 гривень за тонну.
– Пиво почало поступово дорожчати ще з квітня. Ціна на нього зростає на декілька копійок, але постійно, – розповів Григорій, менеджер АТ "Оболонь" у нашій області. – Головна причина зростання цін – подорожчання ячменю із 750 до 1700 гривень за тонну і неврожай цієї культури. Окрім того, виникла проблема через нестачу хмелю, частину його тепер в Україну імпортують з Чехії та Німеччини. Ціни на пиво підвищує і сама держава. Акцизний збір для пивних компаній за останні два роки зріс учетверо. Тому очікується різке подорожчання всього пива в Україні. Виробники готові це зробити навіть узимку – в період, коли минулими роками ціни не підвищувалися, бо продаж пива холодної пори року зменшується. (Н. Макушинська)
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують