RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Купити в кредит пральну машинку чи холодильник можна і за середніх заробітків. Та щоби взяти більший кредит, наприклад, на придбання авто чи квартири, з довідкою, де вказано зарплату 1500 гривень, до банку йти не варто.
Фінустанова позичить гроші лише клієнтові, який має доходи, вищі середнього рівня. За словами банкірів, для отримання такого кредиту, до доходів можна приплюсувати прибутки й близьких родичів. Але треба зважати: якщо для кредиту довідки про доходи надають і ваш чоловік (дружина), батько чи мати, то їх також вважають позичальниками. І, за правилами кредитування, їхнє життя також потрібно застрахувати. Це додаткові витрати, які потрібно сплачувати щороку, доки не погасите весь кредит.
Варто знати, що ваші доходи повинні вміщувати не лише достатню суму для погашення кредиту, але й кошти на утримання себе, неповнолітніх дітей та непрацюючих членів сім’ї.
Щоправда, деякі банки знижують відсоткову ставку за кредитом, якщо позичальник отримує в цьому банку зарплату. А також не вживають штрафних санкцій, якщо ви раніше повертаєте гроші. Чи є у вашому банку штрафи за дострокове повернення кредиту, краще поцікавитися у банкірів ще до того, як підпишите угоду.
В управлінні продажу та розвитку мережі однієї із банківських філій нам розрахували, скільки приблизно потрібно заробляти споживачеві, щоби банк погодився надати йому великий кредит. Візьмемо для прикладу 10 тисяч доларів на автомобіль та 70 тисяч доларів на купівлю квартири.


Довідка
Авто в кредит
без першого внеску
Сума кредиту –
10 000 доларів США.
Термін кредитування –
48 місяців (4 роки).
Відсоткова ставка – 12,95%.
Одноразова комісія – 1,9%.


268,03 долара – базовий щомісячний платіж (основна сума боргу плюс відсотки за кредитом).
190 доларів – одноразово виплачується банку за послуги (оформлення кредиту).
75 доларів – комісія за безготівкове перерахування кредитних коштів на рахунок автодилера (становить 0,75% від суми кредиту) – виплачується одноразово.
20 доларів – страхування життя позичальника (сума залежить від розцінок страхової компанії – від 0,2% суми кредиту) – сплачується щорічно, доки кредит не погашено.
400 доларів – страхування КАСКО (залежно від розцінок страхової компанії – 4-7% від вартості автомобіля) – сплачується щорічно.
Від 120 гривень – страхування Цивільної відповідальності – сплачується щорічно.
Від 500 гривень – послуги нотаріуса за оформлення та посвідчення документів – сплачується одноразово.
50 гривень – внесення рухомого майна до Державного реєстру обтяжень рухомого майна (тобто до списку автомобілів, які є під заставою) – сплачується одноразово.
Отже, щоб отримати 10 000 доларів у кредит на авто і мати змогу виплачувати щомісяця 268,03 долара (1340,15 гривні), позичальник повинен отримувати 2 707,10 гривні чистого прибутку плюс 500 гривень прожиткового мінімуму на себе. А якщо у клієнта є ще неповнолітні діти та непрацююча дружина, тоді ще по 500 гривень на кожного утриманця.
Потрібно врахувати: щоби взяти такий кредит, необхідно відразу заплатити 4 130 гривень (одноразова комісія банку, страхування, нотаріус).
Житло в кредит
на вторинному ринку


Сума кредиту
70 000 доларів США.
Термін кредитування – 240 місяців (20 років).
Відсоткова ставка – 13%.
Експертна вартість заставного майна – 87 500 доларів.
Одноразова комісія – 1,5%.


820,10 долара – базовий щомісячний платіж (основна сума боргу плюс відсотки за кредитом).
1 050 доларів – одноразова комісія банку.
262 долари – страхування нерухомості, що залишається під заставу банку (залежно від розцінок страхової компанії – від 0,3% експертної оцінки нерухомості) – сплачується щорічно.
350 доларів – страхування позичальника від нещасного випадку (або страхування життя) (від 0,5% від суми фактичної заборгованості за кредитом) – сплачується щорічно.
Від 300 гривень – послуги нотаріуса за оформлення іпотечного договору – сплачується одноразово.
350 гривень – за різноманітні довідки, які повинен посвідчити нотаріус. Зокрема, і заяву дружини/чоловіка про згоду на отримання кредиту – сплачується одноразово.
Щоб отримати кредит і сплачувати щомісяця 820,10 долара (4100,5 гривні) людина повинна отримувати щомісяця
5 383,3 гривні чистого прибутку на місяць плюс 500 гривень прожиткового мінімуму для себе і на кожного утриманця (неповнолітні діти, непрацююча дружина) ще по 500 гривень.
За 70 тисяч доларів кредиту відразу треба заплатити – 9 045,6 гривні (комісія банку за оформлення кредиту, страхування, нотаріус).

Редактор: admin
11-12-2007, 12:36
Коментарів 0 Переглядів 3 393

Теги -

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
На пожежі працювало 23 рятувальники
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.