RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ДОВІДКА
Кане корсо – прямі нащадки "canis pugnas" (великого римського сторожового собаки). Це – різновид службового собаки, призначеного для полювання за крупною дичиною, а також для охорони. Протягом століть кане корсо був вірним другом у знатних італійських сім’ях. У певний період собаки цієї породи майже зникли, бо їх використовували як бійцівських собак і схрещували з іншими породами. Кане
корсо з великими труднощами відновила група італійських ентузіастів-вчених. Розумні, енергійні, врівноважені, слухняні, а під час захисту господаря безжальні та сміливі кане корсо швидко завоювали широку популярність у світі. Тепер представники цієї породи переважно виконують роль компаньйонів і є гордістю італійської кінології.


Собаці породи кане корсо на ім’я Конан – вже два роки. Його господиня Тетяна БУРБАК дуже задоволена своїм четвероногим другом, який давно вже став улюбленцем усієї сім’ї.
Цуценя кане корсо коштує не менше 1000 доларів
– Собаку я вирішила придбати для дітей, – розповідає Тетяна Володимирівна. – Вони дуже хотіли мати песика. Тож нам був потрібен собака, який би став другом та охоронцем. Коли дізналася більше про породу кане корсо, зрозуміла, що це – саме те, що треба. Хоча ця порода досить дорога – цуценя кане корсо коштує 1000 доларів, а якщо у нього знамениті батьки, то й більше. Але я не жалкую, що придбала собі такого песика. Звичайно, прекрасно усвідомлюю, що тварина – це все ж таки тварина, тому, коли діти граються з Конаном, я завжди краєм ока наглядаю за ними. Але поки що, на щастя, жодного разу нічого не трапилося, хоча діти й стрибають на собаку та їздять на ньому. Щоправда, він може ненароком зачепити задом дитину так, що та відлетить на півметра, або наступити на ногу – тоді таке враження, що це якийсь слон. Адже Конан важить майже 70 кілограмів. Про свого собаку можу сказати, що він добрий, розумний і постійно потребує ласки. Щодня для пестощів йому необхідно виділяти хоча би п’ять-десять хвилин (не враховуючи прогулянок) на день.
Охоронні риси цих собак закладені
в генах
– Конана легко дресирувати. Ми ходили з ним на тренування, і він вже знає всі команди, – продовжує Тетяна. – Зараз ми вирішуємо, чи варто його навчати охороні, адже охоронні риси у нього закладені в генах, і він навіть без тренувань зможе захистити господарів та їхнє майно. Конан сумлінно охороняє квартиру, вночі обходить її з першого до другого поверхів по п’ять разів, заглядаючи в кожну кімнату, чи там, бува, не заховався злодій. А коли хтось заходить до будинку, собака починає гарчати і приймає загрозливу позу. Але коли бачить, що з гостем я у нормальних стосунках, заспокоюється і вкладається на килимок. Конану потрібно багато рухатися, тому я намагаюся тричі на день ходити з ним до парку. У мене не було через нього неприємних випадків з перехожими ні в парку, ні на вулиці – собака розуміє, що він на загальній території, тому ні на кого не накидається. Пес ніколи не показував мені свого норову. Буває, що коли хтось із нас кудись збирається, він забирає шкарпетку чи взуття і не віддає, бо хоче, щоби ми за ним побігали, погралися. Тож вранці в будинку півгодини лише й чути: "Конане, віддай!" Але після прогулянки собака заспокоюється і лягає дрімати. За потребою випускаємо Конана у наморднику в двір, де він гуляє під чиїмось наглядом. Годую свого песика здоровою їжею – телячими хвостами, рибою, овочами, хоча коли ми в дорозі, даю йому корм. Три-чотири літри їжі собака з’їдає без проблем. Подруг у Конана поки що немає, але навесні плануємо його "оженити".


ПОРАДИ ФАХІВЦЯ


Голова Чернівецької обласної федерації спорту з собаками Сергій ПРИСИКАР:
– Перед тим, як придбати кане корсо, подумайте, чи є у вас для цього можливості. Представникові цієї породи не підійде утримання в однокімнатній квартирі та прогулянки двічі на день по кілька хвилин. Найкраще "помешкання" для кане корсо – будинок з двором, де він зможе щодня гуляти. Треба зважати на те, що цей собака досить масивний і не кожен господар зможе керувати ним. Не варто дарувати кане корсо маленьким дітям, а також людям похилого віку, які не зможуть з ним впоратися. Перед тим, як придбати собаку, бажано порадитися зі спеціалістами, щоби вони підказали, де і що купувати, інакше ви ризикуєте отримати "кота в мішку". Варто відвідувати дресирувальний майданчик, щоб інструктор-кінолог дав корисні поради з виховання кане корсо. Щоби з цуценяти виріс здоровий та енергійний пес, годуйте його якісною їжею. Вигулюйте собаку принаймні тричі на день (не менше години), при цьому постарайтеся не лише пройтися з твариною, але й погратися з нею. Тоді він буде лагідним, спокійним і приноситиме вам тільки радість!

Редактор: admin
14-12-2007, 14:09
Коментарів 0 Переглядів 7 845

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.