RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Іван Главчук з Банилова на Вижниччині звернувся до редакції, аби подякувати цілителю. Чоловік стверджує, що його зцілили від серйозних хвороб молитвами.
Цілитель вказав
на гріхи, що стали причиною хвороби
– Про цілителя Валерія Гончарова я дізнався від свого знайомого Володимира, якого він вилікував від цирозу печінки, – розповідає Іван. – На той час я вже чотири роки поспіль лікувався і в різних лікарнях області, і нетрадиційною медициною, а мій стан погіршувався. Настав момент, коли мені було важко ходити, у пам’яті пропливали події прожитих років і так стало шкода покидати цей світ, коли тобі лише 35 років. Тому з вірою став на коліна і почав просити Бога, щоби Він послав мені лікаря. Моя молитва була почута: ніби випадково мені сказали про Валерія Степановича.
Мене привезли на прийом в його київський офіс, бо без сторонньої допомоги ходити було важко. На першому сеансі мені встановили діагноз "лейкемія і пухлина мозочка" та вказали на мої гріхи, що спричинили захворювання. Мені було призначено лікувальні сеанси у цілителя щодня, піст і вечірні молитви, відвідування церковних богослужінь. Протягом трьох місяців Валерій Степанович лікував мою душу і тіло. Я заплющував очі та разом з ним промовляв молитви. Щодня молитви тривали від 45 хвилин до двох годин. Поступово мій стан покращився, і я вже самостійно повернувся до Чернівців. Я здав аналізи крові, магнітно-резонансну томографію головного мозку – всі аналізи були без відхилень. Це просто диво.
Уві сні порадили помолитися
Пані Валентина тривалий час перебувала на заробітках в Італії. Той час для неї був досить складним, каже, що витримати усе і навіть пережити хворобу допомогла саме молитва.
– Умови моєї роботи були не найкращими, – згадує пані Валентина. – Бабця, за якою доглядала, була вередлива і скупа. Я працювала на кількох роботах, аби вдома могли швидше віддати борги. Але якось я занедужала. А за кордоном з хворими заробітчанами ніхто "не панькається", тому я працювала, доки зовсім не злягла. Почувала себе дуже погано, мій стан був вкрай важкий. До лікарів не зверталася, бо документів не мала, тож лікувалася підручними засобами. Якось вночі, коли мені було геть кепсько, мені наснився сон – гарна жінка порадила мені встати і почати молитися. Я одразу прокинулася і порадою не знехтувала і молилася до самого ранку. Вранці мені стало краще, а за кілька днів я одужала.
Якщо вірити
у зцілення,
воно допоможе
У зцілення від молитви лікарі не вірять. Багато з них пояснюють свої сумніви просто – таке лікування, як і нетрадиційна медицина, не входить у стандарти.
– Я християнин, але не вірю, що може вилікувати молитва, – каже начмед обласного онкологічного диспансеру Віктор ТАЩУК.
– Я знаю все про народні методи, але не рекомендую їх застосовувати, бо вони не входять у стандарти, – коротко зазначив Віктор Ілліч.
Психологи ж не виключають, що віра й справді може лікувати, але все ж більше схильні до того, що певною мірою це самонавіювання, яке, зрештою, корисно впливає на людину.
– Існують речі, яких ми не знаємо, але це не означає, що їх немає, – вважає психолог Оксана ПЕНДЕРЕЦЬКА. – Віра – дуже потужна сила. Людина, яка вірить у цілющу силу молитв, отримує позитивний психотерапевтичний ефект. Це як ефект плацебо, коли на людину переконання діє зцілююче. Можливо, у такому разі діють і якісь надприродні, незбагненні для нас сили. А загалом ефект лікування молитвою і водночас позитивне навіювання діє в тому випадку, якщо людина вірить, що це допоможе.
Молитися найкраще зі священиком
Священнослужитель церкви про випадок Івана Главчука обурливо сказав, що таке зцілення – опозиція до Бога. І позитиву від такої діяльності не бачить, а навпаки, натякає на негативні наслідки. А ось молитва у церкві, за їхніми словами, і справді може зцілити.
– Це не дар, а обман, – коментує священик зі значним стажем отець Михайло. – Я не вірю, що в такій діяльності є Боже благословення. Згадайте, як були розрекламовані Кашпіровський, Чумак, але вони зникли, бо вони загравали зі злим духом. Не забувайте, що ми – духовно-тілесні створіння. Але ми не вміємо користуватися ласками Божими. Та сила зцілення, що діяла в Ісусі Христі, зараз діє в церкві через священнослужителя. У міру повернення грішника до гідного життя хворим повертається і здоров’я.
Водночас отець Михайло стверджує, що молитва і справді може вилікувати від захворювання, але лише тоді, коли людина ходить до церкви, сповідається, вибачається за гріхи і розкаюється у них перед Богом через священика.
– Спільна молитва людини та священика має сенс, бо вона справді лікує, – стверджує отець Михайло. – Причому результат може бути і миттєвим, і з плином часу. За своєї багаторічної священницької практики я знаю багато випадків, коли люди після молитов зцілювалися, але назвати цих людей я не маю права.


ДО ТЕМИ
Віруючі люди живуть довше
Дослідження американських вчених свідчать, що релігійність справді може лікувати від багатьох хвороб. Віруючі люди мають менше проблем зі здоров’ям і живуть у середньому на 30 відсотків довше, ніж атеїсти. У них менше шкідливих звичок і міцніша імунна система. А сам факт віри і дотримання релігійних ритуалів дає результат, який, зазвичай, не під силу традиційній медицині.
Вчені дослідили, що дорослі чоловіки, які регулярно відвідували церкву, мали менше проблем з підвищеним кров’яним тиском, ніж ті, хто не ходив на служби.
Американський епідеміолог Лінда Пауелл стверджує, що віра хоч і забезпечує душевний спокій, але не може суттєво пригальмувати перебіг серйозних хвороб, наприклад, раку. Але, з іншого боку, Пауелл підтвердила, що серед людей, які регулярно відвідують церкву, передчасна смертність на третину нижча, ніж в атеїстів.

Редактор: admin
21-12-2007, 12:19
Коментарів 0 Переглядів 17 350

Теги -

У широкомасштабній війні бригада бере участь із березня 2022 року


Екологи мають надію на дощову осінь і сніжну зиму
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У Чернівцях представили виставку з сюжетами реалістичних фігур видатних постатей історії України


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.