Фільтр і очищує, і мінералізує воду

---
2 487
0
Ми продовжуємо розповідь про різні види фільтрів для води. Цього разу наш консультант, директор науково-виробничого підприємства "Акватон" Анатолій Подольський, розповідає про фільтри, які працюють на основі зворотного осматичного ефекту. Вони вважаються найкращою на сьогодні розробкою для отримання якісної і відносно дешевої води (собівартість літра очищеної води – 3-5 копійок). Середня ціна фільтра 1,5-2 тисячі гривень, термін використання 4-5 років. Якщо фільтри, про які розповідали раніше, забирали з води надлишки шкідливих речовин, то зворотний осмос не лише очищує, а ще й збагачує воду корисними речовинами.
Фільтри мають від чотирьох до восьми ступенів очистки: три попередніх ступені очистки (від іржі, піску тощо), мембрану, вугільний фільтр (покращує смакові характеристики), мінералізатор (мінералізує), біоструктуратор (структурує воду). У деяких конфігураціях ставлять ультрафіолетову лампу, ефективну при використанні води з невизначених джерел, наприклад, з глибокої криниці.
Найважливіше у фільтрі зворотного осмосу те, що він працює з допомогою напівпроникної мембрани і тому очищує воду на молекулярному рівні. Частина очищеної води проходить через мембрану, а частина води, що забруднена різними домішками, вірусами, бактеріями, скидається у каналізацію. Мембрана має спеціальні дрібні отвори, через які проходять лише молекули води, і є самопромивною. Якби не було цієї властивості, то при такій очистці мембрана забивалася би впродовж 10-15 хвилин, натомість вона служить 2-3 роки.
При такому глибокому очищенні вода виходить повністю демінералізованою, не має поживних речовин і для людського організму не підходить. Вона може використовуватися для лікувальних цілей, наприклад, для вимивання з організму надлишків солей, для лікування остеохондрозів тощо. Пити таку воду щодня не рекомендується. Щоби компенсувати цю ваду фільтра, після мембрани встановлюється ще каскад додаткового оброблення чистої води. У процесі вода мінералізується, структурується, відновлюється її смак.
Вода, яка має ідеальну очистку (виходить після мембрани), не рекомендована для пиття, але вона ідеально підходить для приготування їжі. Страви, чай, кава будуть мати зовсім інший смак, тому що вода витягне з продуктів максимальну кількість корисних речовин.
Продуктивність фільтра зворотного осмосу невелика, тому що під тиском продавлюються окремі краплі води через мембрану. Щоби це компенсувати, у фільтрах передбачена спеціальна ємність на 10-20 літрів, куди набирається вода. Вона перебуває під тиском і звідти потрапляє у кран. Завдяки цьому фільтри можна використовувати там, де немає централізованого водопостачання чи у кранах низький тиск.
Фільтри не надто великі і встановлюються під мийкою. На мийку виводяться два крани: з одного – тече абсолютно очищена вода для приготування їжі та напоїв, з другого – мінералізована вода для пиття.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: