Більшість надає перевагу мийкам з нержавіючої сталі. Це, мабуть, найпрактичніший матеріал. Нержавійка стійка до кислот, температурних коливань, стирання та інших механічних впливів. При цьому сталева раковина легко чиститься. Єдиний недолік, якого нескладно позбутися, – шум від води, що ллється. Щоби уникнути цього неприємного явища, при встановленні під мийку підкладають ізолятор. А якщо вас дратують сліди від висохлої води, купувати раковину бажано зі злегка рел’єфною поверхнею – на ній ці сліди непомітні.
Одноманітна кольорова гама швидше особливість, ніж недолік. Все ж таки метал є метал, і його природний колір багатьом подобається.
Ще один матеріал для мийок, який заслуговує на увагу, – композит. Здебільшого під цією назвою приховано вироби зі штучного каменю і коріана. Будь-які форми і відтінки мийки, виготовленої з композитного матеріалу, доповнюються її підвищеною міцністю. Таку мийку практично неможливо пошкодити посудом, а після висихання на ній не залишається жодних слідів від води. Крім того, композитну мийку завжди можна підібрати під колір стільниці. Як і сталь, композит витримує високі і низькі температури, легко чиститься, але коштує дорожче. Іноді композитні мийки темнішають від сонячних променів, приблизно за рік-півтора після їхнього встановлення. Щоби повернути первинний колір і свіжість мийки, потрібно почистити її засобом для чищення копозитного граніту. Більше жодних прикрих змін із цією мийкою не відбудеться. І якщо її не обробляти ацетоном (а цього розчинника композитний матеріал не витримує), то вона прослужить не менше 15 років. У разі появи подряпин мийка легко шліфується спеціальною машинкою.
Не можна забути і про традиційні емальовані раковини, а також керамічні, які сподобаються любителям ексклюзивних речей. Хоча сьогодні кераміка рідко зустрічається на кухні. Керамічні раковини більш крихкі, але загалом невибагливі.