RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Провал «Слуги народу»? Які партії отримали найбільше голосів у міськрадах Буковини

Провладна політична партія "Слуга народу" не здобула більшості у жодній міській раді Чернівецької області за підсумками місцевих виборів, що відбулись 25 жовтня.

Про це повідомляє molbuk.ua з посиланням на результати виборів більшості міськрад Чернівецької області, оприлюднені на сайті Центральної виборчої комісії.



Так, у Вашківецькій міськраді Вижницького району найбільшу підтримку на виборах здобула політична партія "Європейська солідарність", яку представить 6 депутатів і Аграрна партія (5 депутатів). А ось партія "Слуга народу" не увійшла до депутатського складу міської ради за підсумками останніх місцевих виборів.

У Вижницькій міськраді, в яку увійшли 9 політичних партій, найбільшу підтримку виборців здобула партія "Європейська солідарність" (5 депутатів), на другому місці – "За майбутнє" (4 обранці). А ось "Слуга народу" опинилась аж на четвертій сходинці. Провладну силу тут представлять лише троє депутатів.

Цікава ситуація виникла у Новодністровській міськраді: тут найбільшу підтримку, за підсумками місцевих виборів, отримали самовисуванці – 8 депутатів. По троє обранців у міськраді представлятимуть партії "ЄС", "ОПЗЖ", "Батьківщина" та "Рідне місто". А партія "Сила і честь" матиме двох депутатів у складі ради. Натомість партія "Слуга народу" взагалі не представлена у новому депутатському складі міськради.

Партія Петра Порошенка також здобула найбільшу підтримку серед виборців Хотина. У новій міськраді цю політсилу представлятимуть п’ятеро депутатів. А президентська політсила опинилась на четвертому місці за підтримкою виборців. "Слугу народу" представлятимуть троє обранців.

У Герцаївській міськраді найбільше голосів на виборах здобули партії "ОПЗЖ", "Слуга народу" і "Батьківщина". Всі вони отримають по п’ять депутатів у складі ради.

А в Заставнівській міськраді виникла унікальна ситуація: із 22-х новообраних депутатів міськради – 18 самовисуванців, а четверо представляють партію "Батьківщина".

8 політичних партій увійдуть до складу нової Кіцманської міськради. Тут найбільшу підтримку виборців отримала "Батьківщина", яка буде представлена у раді п’ятьма депутатами. Друге і третє місця розділили між собою, відповідно, партії "Слуга народу" та "ЄС". Вони матимуть по чотири депутати у новій міськраді.

У Чернівцях найбільшу електоральну підтримку на виборах здобула партія "Єдина альтернатива", яка отримає 11 мандатів у міськраді.

"Слуга народу" опинилась аж на п’ятому місці за рівнем підтримки виборців. Партія "проведе" у міськраду п’ять обранців.

Дві міські ради на Буковині, в яких, за підсумками місцевих виборів, найбільшу кількість голосів жителів здобула президентська партія – Новоселицька та Сторожинецька.

У Новоселиці за "Слугу народу" проголосували 1285 виборців, що дозволить політсилі отримати 5 депутатських місць. Ще п’ять депутатів у цій раді матиме партія "Єдина альтернатива", яка отримала від виборців у Новоселиці на 100 голосів менше від "СН".

У Сторожинці жителі також найбільш активно підтримували "Слугу народу" – за партію проголосували 1029 мешканців. Далі у рейтингу політсил за кількістю голосів ідуть партії "За майбутнє", Радикальна партія Олега Ляшка, Аграрна партія, "Народний контроль", "Єдина альтернатива" і "Батьківщина". Всі вони матимуть у Сторожинецькій міськраді по чотири депутати.

Наразі на офіційному сайті ЦВК відсутні результати виборів до Сокирянської міської ради.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
14-11-2020, 14:00
Коментарів 0 Переглядів 4 003

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.