RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Найбільше цього року можуть подешевшати ненові квартири, особливо великої площі. Обіцяють знецінитися й панельки з їх тонкими стінами й проблемним опаленням, а також занедбане житло у старому фонді.
Найдефіцитніше одно-, двокімнатне житло навряд чи стане доступнішим, бо саме на нього є найбільше покупців. Деякі ріелтери кажуть, що однокімнатні квартири цього року вже встигли подорожчати на дві тисячі доларів.
Не торкнеться подешевшання, за словами фахівців, й квартир-люксів і напівлюксів у центрі та парковій зоні. Кількість такого житла в місті обмежена, і попит на нього не зменшується. Відчутно дорожчають квартири на першому поверсі, які підходять для бізнесу.
Новобудов стане
ще більше
Кількість нового житла в Чернівцях зростає щороку. Якщо 2006 року в місті здали в експлуатацію 95 тисяч квадратних метрів житла, 2007-го –125 тисяч, то нинішнього очікується ще більша кількість нових житлових метрів.
Будівництво вестиметься практично в усіх районах міста, причому в деяких з’являться не просто окремі багатоповерхівки, а цілі мікрорайони на кількасот квартир. І якщо ріелтори кажуть про можливе подорожчання нових квартир через зростання зарплати і дорожнечу будматеріалів, то забудовники вважають інакше.
–Найближчі півроку ціни точно не будуть змінюватися, –розповіли в торговому відділі будівельної компанії. –Зараз квадратний метр нашої новобудови коштує в середньому 1100 доларів. А попит останнім часом зменшився. Про суттєве зменшення попиту говорять і деякі ріелтери. Чи буде застій сезонним, чи затягнеться надовго, невідомо. Востаннє ринок пожвавлювався у грудні –можливо, тому, що на свята додому приїжджають заробітчани і купують житло.
Податок на нерухомість – ризик для власників квартир
Його планують запровадити 2009 року. Насамперед цей податок вдарить по тих, хто має декілька квартир.
– Є очікування, що податок запровадять уже цього року, були навіть збори ріелтерів з цього приводу, – повідомив Михайло, заступник директора агентства нерухомості. –Якщо це станеться, люди, котрі мають по кілька квартир, почнуть їх масово збувати, а покупці, у свою чергу, можуть скористатися шансом купити квартиру дешевше.
Радянське житло виходить з моди
Дедалі більше чернівчан вирішують позбутися тісних кухонь і кімнаток у спальних районах. За гроші від продажу і банківського кредиту можна переселитися до новобудови зі значно кращими умовами. Пропозицій продажу панельок і хрущовок уже чимало.
–Старе житло буде суттєво скидатися на ринок, а продати його важко, –каже директор одного з агентств нерухомості Віталій АРІФОВ. –Тому ціна на нього цього року повинна впасти, особливо у депресивних районах міста –на 10-15%. Мінімальний рівень цін, думаю, буде в червні-липні.
–Панельки можуть подешевшати саме тому, що стіни в цих будинках не цегляні й мають багато мінусів, –вважає Михайло, заступник директора агентства. –Також може зменшитися ціна на квартири у старому історичному фонді міста.
Популярність життя за містом зростає
Просторий особняк десь у Годилові чи Мамаївцях з власними клумбами, гаражами і дитячим майданчиком –такий стиль життя обирає дедалі більше чернівчан. Досить заможні власники три-, чотирикімнатних квартир у старому фонді міста переселяються до прилеглих до Чернівців сіл. Відповідно, квартир на продаж виставляється більше.
Ціна квартири рівна зарплаті за 20 років
Чернівчанину із середньою зарплатою навіть на однокімнатну хрущовку за 45 тисяч доларів доведеться відкладати усю платню 18 років. Ті ж, хто завдяки закордонним чи іншим заробіткам все ж купує квартиру, здебільшого цікавляться дешевим житлом.
–Серед пропозицій у новобудовах, які ми продаємо, однокімнатних квартир уже не залишилося, –розповіла Оксана, менеджер одного з найбільших агентств нерухомості. –Також у дефіциті двокімнатні київки, вони є порівняно недорогим варіантом серед досить якісного житла.
Вітчизняні кредити також доступними не назвеш . Ця ж хрущовка за 45 тисяч через 25 років позики обійдеться більш ніж у 100 тисяч. А фахівці прогнозують подорожчання іпотеки і скорочення її термінів
Редактор: admin
24-01-2008, 13:02
Коментарів 0 Переглядів 2 425

Теги -

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!