
Кілограм курятини за десять днів подорожчав в середньому на гривню. На 29 лютого птиця коштувала 13,53 грн за кілограм у магазинах та 15,25 на ринках області.
Окремі види продукції з курятини подорожчали на три-п’ять гривень за кілограм (філе, гомілки, крила, стегна тощо).
Ціни на олію в магазинах зросли майже на 5%, до 10,91 гривень за літр. Їх підвищили постачальники продукції торгових марок "Чумак" та "Олейна" (на ринках зараз літр олії коштує 12,5-13,0 гривень).
На моркву й капусту продавці на ринках підвищують ціни через сезон –запасів овочів стає менше, і частина товару встигла зіпсуватися.
Доступнішими серед продуктів харчування стали лише яйця – на ринках вони коштують в середньому 5,5-5,81 гривні за десяток. При цьому фахівці прогнозують, що вартість яєць надалі зменшуватиметься.
– Сьогодні спостерігається тенденція до здешевлення яйця, – каже Григорій БУЛИЗЮК, директор ЗАТ "Чернівецька птахофабрика". – Виробництво яєць нарощується, зокрема, у нас збільшилося молодняка на 200 тисяч голів (нині – 500 тисяч). Крім того, у приватних господарствах кури почали
нестися, тож продукції на ринку відчутно побільшає, і ціни почнуть падати. Навіть перед Великоднем яйця не подорожчають.
Сьогодні відпускні ціни птахофабрики на яйця різних категорій не перевищують 50 копійок.