RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ні висока ціна, ні придбання в магазині не можуть убезпечити від купівлі неякісних або підроблених парфумів. Фахівці стверджують, що придбати китайські підробки відомих французьких чи італійських брендів сьогодні можна будь-де і за 35, і за 200 гривень.
Уся "фірма" по сім доларів
– Якось під час перевірки у металевому кіоску на Калинівському ринку побачила цілий ряд відомих парфумів Dior, Givenchy, Chanel, Hugo Boss. Питаю продавця, в яку ціну такі відомі парфуми? А вона сміється і каже, по сім доларів – будь-які. Упаковки дуже якісні, від оригіналу не відрізниш, але запах одразу видає фальшивку. І де гарантія, що завтра ці парфуми не з’являться десь на прилавках по 200-300 гривень і їх не видадуть за справжні? – каже Надія КУТИНІНА, головний спеціаліст обласного управління у справах захисту прав споживачів.
Дешеві парфуми теж мають свого покупця. У багатьох магазинах виставлено асортимент і оригінальних, і підробних ароматів. Одні – за високими цінами – для забезпечених клієнтів, інші – для охочих придбати дешевий товар.
Якщо вам все-таки продали суміш із сумнівним запахом за ціною елітних парфумів, повернути собі гроші досить реально. Для цього потрібно написати заяву до управління або на ім’я власника магазину, додавши до неї чек. Таких звернень трапляється чимало, і як правило, покупцям вдається повернути собі кошти за неякісні парфуми. Особливо часто трапляються підробки так званих парфумів-олівців у невеликих вузьких флаконах.
Покупцям, які справді готові витратити значну суму і придбати якісні парфуми, фахівці радять звертатися до спеціалізованих магазинів. За словами Н. Кутиніної, під час перевірок проблем з якістю парфумів не виявили у таких торгових точках, як "Броккард", "ДЦ-Чернівці", "Бутекс", "Казанова", "Фан-фан", "Соборний" тощо.
У точках продажу мають бути пробні флакони
Також слід звертати увагу на запах. У точках продажу парфумів повинні бути так звані понюшки – папірці для нанесення аромату чи пробні флакони. Це обов’язкове правило для реалізаторів парфумів. Оригінальний аромат розкриває свої ноти поетапно.
Перший ступінь – початкове враження, яке ви отримуєте від нанесеного на шкіру аромату, називається верхньою нотою. Вона триває менше хвилини.
Другий ступінь – нота серця – настає одразу після верхньої ноти, коли шкіра вже вступає в хімічну реакцію з парфумами.
Ще хвилин за десять проявляється заключна базова нота. Лише дочекашись її (не раніше, ніж за 15 хвилин після нанесення) можна скласти адекватне враження про аромат. У фальшивих парфумів, як правило, немає такого багатства ароматів і є лише одна нота.
Охочим придбати доступні якісні парфуми фахівці радять звернути увагу на аромати українських виробників – вони дешевші, мають всі документи на підтвердження якості, хоч і не належать до елітних. Така покупка все ж краща, ніж китайська підробка.
Якщо росіяни запровадили маркування привізних фірмових парфумів голограмами, які свідчать про їх оригінальність, то в Україні подібних розпізнавальних знаків ще немає. Нашим покупцям залишається хіба що попросити в магазині супровідні документи на ті чи інші парфуми, де вказується підтвердження їх якості і країна-постачальник..
І, звичайно, як і під час будь-якої покупки, варто вимагати у продавця товарний чек. Лише з цим документом можливо захистити свої права у разі невдалої покупки.


Як відрізнити справжні парфуми
від підробних


Назва: інше написання відомої марки парфумів (Nugo і Hugo, Lacoste і La kostra) не обов’язково є підробкою. Як правило, це зареєстровані торгові марки, розраховані на масового покупця.
Целофанова упаковка: якщо коробка має бути в целофані (ви вже купували ці парфуми), а він відсутній – це перша ознака підробки. Хоча деякі відомі марки целофан не використовують (Nina Ricci, Clinique, Laura Biagiotti, Hugo Boss). У справжнього товару плівка прозора, щільна прилягає. У підробок плівка може бути жовтуватою і неохайною.
Якість поліграфії: упаковка підробок може відрізнятися за кольором, а написи – мати напливи.
Деякі відомі парфуми маркуються ультрафіолетом. Такий код може бути схований і на внутрішніх частинах коробки.
Якість флакона: у підробці часто пластик не має однотонної структури і може виглядати неохайно. Офіційний виробник потурбується, щоб скло було прозорим, рівним і гладким.
Запах: незаперечним доказом підробки є нестійкість і виразний запах денатурату чи спирту. Через півгодини аромат підробних парфумів зникне безслідно.
Якщо запах видається вам не таким, як ви раніше чули, це не обов’язково підробка. Можливо, змінилося ваше сприйняття. Крім того, запах одних і тих самих парфумів, виготовлених на різних заводах, може різнитися.

Редактор: admin
26-02-2008, 14:27
Коментарів 0 Переглядів 5 903

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.