RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Уперше і чемпіонат, і Кубок України серед ветеранів виграла одна команда – чернівецька "Буковина". Після "золотого" фінішу в чемпіонаті наші земляки з третьої спроби тріумфували і у кубковому фіналі, завдавши поразки у манежі ФК "Динамо" (Київ) зірковим ветеранам донецького "Шахтаря" – 2:1.

У черзі за... матами

Приємного відтінку поїздка буковинських ветеранів на фінал почала набувати ще на рідному чернівецькому вокзалі, куди провести славних земляків до столиці несподівано завітав заступник голови облдержадміністрації Михайло Сеничак. Та ще й не з порожніми руками: ветеранам-чемпіонам вручили екіпірувальні костюми з написом "Буковина".

У поїзді футболісти-ветерани змушені були розділитися на міні-компанії за інтересами (їхали в купейному). Хтось ставав у чергу за "матами" від найсильнішого в команді шахіста Володимира Борисевича, хтось "бавився" картами, дехто не проти був і "пивка для ривка" прийняти, але при зустрічі із суворим поглядом представника команди Сергія Задорожняка всі думки миттєво поверталися до футбольної площини.

Шинкаренко – на фарт

На столичному вокзалі ветеранська "Буковина" випадково (а може й ні) "пересіклася" з жіночою збірною України з гандболу, яка прямувала на потяг до Санкт-Петербурга, де гостює чемпіонат світу. Якщо врахувати, що саме після появи минулого року у цій збірній чарівної хотинчанки Тетяни Шинкаренко український гандбол відсвяткував найбільший у своїй історії "бронзовий" успіх на Олімпіаді в Афінах, нашу титуловану землячку цілком можна асоціювати і з фартовістю, яка цього разу "доторкнулася" до футболістів – у вигляді фото на пам’ять та взаємних побажань успіху.

"Дзеркальний" реванш

Торік у фінальному матчі проти того ж "Шахтаря" буковинці першими забили, але на останніх хвилинах програли. Тепер все було навпаки. Рахунок на 7-й хвилині ударом з середньої відстані відкрив Анатолій Скирчук. На 54-й хвилині з подачі Дмитра Білоуса віце-президент ФК "Буковина" Валерій Королянчук головою "розстріляв" ворота Валентина Єлінскаса. А на 70-й хвилині зі штрафного, заробленого Володимиром Борисевичем за метр до лінії карного майданчика, Віктор Мглинець, немов рукою, перекинув м’яча у нижню "дев’ятку".

Після "бою"

Головний трофей та нагороди гравцям "Буковини" вручили заслужені майстри спорту Володимир Трошкін та Андрій Біба. Індивідуальні призи дісталися також Павлу Сиротіну, Юрію Шелепницькому, Дмитру Білоусу та Валерію Королянчуку.

Дмитро БІЛОУС:

– Бійцівські якості виявила вся команда. Без цього неможливо досягти успіху. Ми завжди прагнемо до перемоги. І намагатимемося здобути її і навесні – у матчі за Суперкубок.

Віктор Мглинець:

– Чому зіграли краще, ніж у минулорічному фіналі? Буду "скромним" – тоді просто я не грав (сміється, – авт.). А мій гол... Подібні м’ячі я забивав і раніше, тож це, можна сказати, зроблено на досвіді минулих років.

Валерій Королянчук:

– Ми просто не вміємо програвати! А цей успіх присвячуємо буковинським шанувальникам футболу, які вболівали за нас.

Юрій Шелепницький:

– Ці емоції мало чим відрізняються від тих, які я відчував, коли ми виграли Кубок України з "Чорноморцем". Хіба що глядачів тепер було менше. Гадаю, якби фінал відбувся у Чернівцях чи Донецьку, вболівальників було б набагато більше, що підсилило б і емоції.

Сергій ЗАДОРОЖНЯК:

– Можливо, це звучить дивно, але чи не вирішальними на шляху до "золотого дублю" стали поразки в Кременчуку та Коломиї. Вони ще більше нас згуртували і "завели". Та й у фіналі, напевно, пропущений гол більше зіграв на нас, ніж на донеччан...


"Переможний склад: Павло Сиротін, Юрій Шелепницький, Тарас Шелепницький (75, Олег Голобуцький), Олександр Сопін (32, Василь Горук), Ярослав Скрипник (65, Іван Гакман), Іван Фединяк, Юрій Сапожник (Савчук), Володимир Борисевич, Дмитро Білоус, Валерій Королянчук – к/к, Віктор Мглинець. Запасні: Віктор Гоголь, Олександр Дейнеченко, Ігор Грималюк, Микола Грінка, Ярослав Клецько, Іван Рихло, Віталій Куниця, Володимир Баб’юк, Валерій Чинуш, Олег Федюков. Граючий представник команди – Сергій Задорожняк.

Редактор: admin
8-12-2005, 20:44
Коментарів 0 Переглядів 2 958

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!