– Відпускну ціну ми збільшили до 2800 гривень за тонну ще в середині жовтня, – розповіла Надія ДИМКА, головний бухгалтер цукрового заводу "Хрещатик". – При тому, що Кабмін нам доводить ціну 2500 гривень, але ми у неї на вкладаємося. Буряк, газ, усі матеріали дорожчають. Торік у цей період ми відпускали цукор по 2850 гривень, а на цей рік нам встановили ціну – 2500! Чи будемо і далі підвищувати ціну, стане відомо після підрахунку нинішнього розміру собівартості продукції.
Національна асоціація цукровиробників "Укрцукор" прогнозує до кінця року підвищення ціни на цукор. Про це повідомив голова правління асоціації Микола ЯРЧУК.
Ажіотажного попиту, за словами М. Ярчука, не повинно бути: цього сезону цукру вироблено достатньо для задоволення внутрішніх потреб. Крім того, населення здебільшого зробило запаси цукру.