Вчені кажуть, що оливки на столі сьогодні не так ознака заможності та хорошого смаку, як корисний продукт харчування, який повинен бути у щоденному раціоні, оскільки вони багаті на вітаміни, білки, корисні жири. Поліненасичені жирні кислоти, які містяться в оливковій олії, припиняють ріст новоутворень. Корисні речовини оливок зміцнюють клітинні мембрани, добре впливають на роботу шлункового тракту, підшлункової залози, печінки та серцево-судинної системи. Також допомагають у загоєнні ран, очищують організм від шлаків і токсинів.
Декілька оливок разом із кісточкою – гарний спосіб очищення кишківника і подрібнення невеликих каменів жовчного міхура. Літнім людям оливки допомагають зміцнювати кісткову тканину, покращують роботу печінки. Під час нагрівання оливкова олія не виділяє канцерогенних речовин. Вона легко засвоюється організмом і регулює засвоєння солей та жирів.
10-12 оливок або чайна ложка оливкової олії натще щодня убезпечать від накопичення зайвих кілограмів.