Здоров’я хребта залежить від харчування

---
2 334
0
Лікарі запевняють, що причиною 95% людських недуг є неправильне харчування. Найбільшою шкодою для всього організму є зловживання ковбасними виробами, майонезом, макаронами, виробами з борошна дрібного помелу (здобними булочками, тортами, тістечками), наваристими бульйонами, смажениною. Саме ці продукти залишають шкідливі речовини в кишківнику, стан якого безпосередньо пов’язаний зі станом хребта. Тому, щоби хребет не "обростав" солями та іншими відкладеннями, необхідно не лише більше рухатися, але й правильно харчуватися. Ось декілька рекомендацій для здорового хребта:
- Зверніть увагу на кількість у своєму раціоні сирих фруктів та овочів – їх має бути більше. Нехай на вашому столі завжди буде хрін.
- Із м’яса найліпше споживати варену чи печену курятину. Запікати курку краще в електричній духовці, бо в газовій куряча тушка вбирає шкідливі викиди газу.
- У денному раціоні обов’язковою є перша страва. Вона може бути пісною, з рибою або звареною на курячому бульйоні.
- Курячий бульйон не повинен переобтяжувати печінку жиром. Тому, готуючи його, перший відвар з курки потрібно зливати і готувати страви лише на другому.
- З усіх хлібобулочних виробів надайте перевагу чорному хлібові. Його печуть із житнього борошна грубого помелу, яке містить дрібні часточки шкірки зерен жита. Ця шкірка містить багато корисних речовин. Не споживайте свіжого, ще теплого хліба. Дріжджі, що містяться в ньому, спричинюють бродіння у шлунку.
- Не варіть молоко, бо це зумовлює накопичення в кишківнику слизу. Якщо ж молоко необхідно закип’ятити для знезараження, зачекайте, коли з’явиться пінка, накрийте каструлю покришкою і вимкніть газ. Готуючи молочну кашу, спочатку зваріть крупу на воді, а потім додайте молока.
- Не зловживайте домашнім сиром та картоплею. Під час перетравлювання сиру утворюється речовина, подібна до клею казеїну. Вона дуже тяжко виводиться з організму і накопичується на стінках кишківника. У картоплі міститься багато крохмалю, який також осідає в кишківнику у вигляді каменів.
- Не споживайте консервованих овочів та фруктів, бо це "мертвий" продукт. На зиму фрукти та ягоди заморожуйте або перетирайте з цукром. А овочі засолюйте.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.