RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

До Водохреща зилишилося кілька тижнів. Якщо ви хочете за традицією свята пірнути в крижану воду і не боятися за своє здоров’я, підготуйте свій організм та капілярну систему. Найкраще для цього відвідати лазню – радить реабілітолог Василь КОЗАК.
– Якщо бажаєте спробувати такий екстрим, як купання в холодній воді на Водохреще, і повністю відчути його ефект, тобто зцілитися, оздоровитися, слід підходити до цього поступово, – каже Василь Козак. – Адже коли ми заходимо в холодну воду, звужуються судини ніг та рук, і кров звідти проникає у "потаємні" місця організму, куди зазвичай не може потрапити. Якщо капілярна система не розвинена і не налагоджена, кров зміщується у ту частину організму, де є запальний процес. Відбувається ще більше звуження судин і більше переохолодження. Тому й потрібно насамперед налагодити капілярну систему. До Водохреща залишилося чотири тижні, тож саме час відвідати лазню.
Беремо із собою необхідні речі: банну шапочку та бальзам для волосся з керамідами або плацентою, які захистять шкіру голови та волосся від перегрівання, рукавички, тапочки, два широкі дубові віники. Потрібні також олія м’яти та евкаліпта. 5 крапель олії розчиняємо в 50 грамах води і виливаємо на каміння. Повторювати це треба до 5 разів. А вже далі – на 8-10-ий етап у парильні крапаємо 250 грамів цієї суміші, щоби створити потужний "аерозольний" ефект.
Також знадобляться напої – шипшиновий чай з різними травами (чебрецем, м’ятою, звіробоєм, вересом), настояний не менше чотирьох години. Можна взяти із собою сік-фреш – 3 частини гарбузового соку та 3 частини айвового або яблучного соку. Під час "банювання" випити можна до півтора літра соку або чаю.
Перший тиждень
Першого тижня парення розбиваємо на чотири етапи. Під час першого етапу температура в парильні повинна становити 82 градуси. Парення триває приблизно 12 хвилин, потім 15-20 хвилин – відпочинок. Під час другого етапу, температура може становити 90 градусів. Впродовж 8 хвилин прогріваємо тіло за допомогою двох віників. Але віником не б’ють, а просто притрушують над тілом, не торкаючись його, лише потім злегенька погладжують. Після цього відпочиваємо 20 хвилин, п’ємо чай або фреш. До речі, гарбузово-айвовий чи гарбузово-яблучний сік надзвичайно корисний, адже він миттєво підвищує рівень гемоглобіну.
Під час третього етапу температура у парильні повинна становити 90-92 градуси, тривалість – 7 хвилин. Цього разу віники прикладаємо на кілька хвилин до ділянки легень і нирок. Після цього етапу приймаємо холодний душ або занурюємося в басейн на 40 секунд. Бажано, щоби температура води в басейні становила 7-9 градусів (хворим людям краще замінити холодний басейн теплою ванною на три хвилини).
Голову в басейн не занурюємо, робимо видих, а ось вдихати не можна, адже ми позбуваємося негативної енергії та шлаків, які вийшли на поверхню тіла в парильні, а під час вдиху повертаємо їх назад. Вдихаємо вже після виходу з холодної води. Під час четвертого етапу нагріваємося за температури 82 градуси протягом 10-15 хвилин.
Другий тиждень
Наступного тижня повторюємо ті ж самі процедури, але на 4-, 5-, 6-ий етап збільшуємо температуру до 90 градусів. Ретельно змащуємо голову бальзамом і гріємося у парильні до 7 хвилин.
Третій тиждень
Повторюємо процедури попередніх двох тижнів, але 7-, 8-ий етапи здійснюємо за температури до 90 градусів. Перебування в басейні або під холодним душем подовжуємо до хвилини.
Четвертий тиждень
Цього тижня додаємо 9-,
10-ий етапи. Можна навіть вийти на вулицю та обтертися снігом. На 8-9-ий етапи температуру в парній підвищуємо до 100 градусів. Час перебування – 4-6 хвилин. У холодну воду заходимо вже на дві хвилини.
– Такі процедури дуже позитивно впливають на капілярну систему, – переконує Василь Козак. – Щоби зрозуміти, чи працює капілярна система, придивіться, чи з’являється після лазні червона сіточка на ногах, спині. Якщо так, тоді ви паритеся правильно, і ваші капіляри достатньо натреновані, щоби без шкоди для здоров’я відсвяткувати Водохреща.
Редактор: admin
20-12-2007, 15:54
Коментарів 0 Переглядів 1 979

Теги -

До них можна дістатися за допомогою спеціальної карти

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.