Вибираючи домашній сир на базарі, запам’ятайте декілька правил:
- хороший домашній сир на смак не повинен бути ні кислим, ні гірким, ні навіть солодким. Будьте прискіпливим до смаку;
- колір сиру не повинен бути жовтим, адже буває, що у продукт додають цукор, муку і підфарбовують. Сир не повинен бути також занадто білим чи сіруватим. Загалом хороший домашній сир – приємний на вигляд, насиченого білого кольору з трохи жовтуватим відтінком;
- домашній сир – продукт, який потрібно зберігати по-особливому. Не дивуйтеся, якщо принісши сир додому через 20-30 хвилин після купівлі, ви відчуєте у його смаку кислинку, це нормально. У холодильнику зберігайте сир у банці. Це допоможе повністю зберегти його смакові якості.
28-05-2005, 23:59
0
1 697