RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Німці обожнюють їжу

Якщо ви гадаєте, що зовсім не знайомі з німецькою кухнею, то дуже помиляєтеся. Усе, що буковинці так цінують у кулінарії – різноманітні святкові наїдки з м’яса, ситні салати з майонезом, наваристі супи та бульйони, бутерброди з товстим шаром масла, – залишилося нам у спадок від німецько-австрійської гастрономічної культури.

Німці обожнюють їжу, особливо баварці. Якщо вам пощастило побувати у Баварії, ви не могли це не відчути. Страви там завжди ситні, порції – величезні, різноманітність – небачена. Сніданок у пересічному баварському готелі – це майже як наш весільний бенкет. Принаймні всіляких ковбас, шинок і м’ясних рулетів там не менше.

В усьому світі німецька кухня асоціюється з пивом та сосисками з квашеною капустою. Звісно, це примітивно, як і всі стереотипні уявлення, але не позбавлено сенсу. Німці справді полюбляють різноманітні ковбасні вироби і роблять їх найкраще у світі. Але всі ці ковбаски-сосиски-сардельки завжди їдять з чималою кількістю овочевого гарніру. Варені й тушковані овочі – фірмовий знак німецької кухні. Це різні сорти капусти, картопля, селера, морква, ріпа, популярними є також бобові, а надто супи з них.

Ще одна пристрасть німців, яку ми також поділяємо, – борошняні вироби. Важко уявити німецький сніданок без духмяних свіжоспечених булочок, хрусткого хліба, посипаного соняшниковим чи кунжутним насінням. Німецькі десерти також здебільшого борошняні і легкістю не вирізняються. У багатьох ресторанах вам запропонують млинці величезного діаметру з чорницями та ванільним соусом. Типовим десертом є також струдель із солодкою начинкою, хоча його традиційно вважають стравою австрійської кухні. Ну, а різдвяна випічка в Німеччині – тема для цілої енциклопедії. Приправлені гвоздикою та корицею пряники, імбирне печиво, макові рулетики, коржики з густим джемом – усе це наповнює німецький дім унікальними передсвятковими пахощами.


Словничок

- Вайсвурст – біла ковбаска з телятини і свинини.

- Брецель – крендель, посипаний крупною сіллю.

- Кранц – великодня бабка.

- Айсбайн – варена свиняча рулька.

- Айнтопф – щось середнє між густим супом та рагу.

- Волован – "кошичок" із листкового тіста.


Рецепти німецької кухні

Айнтопф

з капустою

Яловичина – 400 г

Олія – 2 ст. л.

Цибуля ріпчаста – 1 велика

М’ясний бульйон – 1 л

Кмин – 2 ст. л.

Капуста білоголова – 1 шт.

Картопля – 6 шт.

Перець, сіль – за смаком


Яловичину нарізати невеликим кубиками, обсмажити до золотистої скоринки, з’єднати з нарізаною кружальцями цибулею і смажити ще 5 хвилин. Влити у сковорідку дві склянки бульйону, накрити покришкою і тушкувати приблизно годину. Відтак додати крупно нашатковану капусту, решту бульйону і тушкувати ще 30 хвилин. Насамкінець додати кмин, сіль і перець. n

Німецький

суп із пива

Світле пиво – 2 склянки

Борошно – 1 ст. л.

Яйце – 1-2 шт.

Цукор – 1-3 ст. л.

Гвоздика, кориця, лимонна цедра – за смаком


Змішати гвоздику, корицю, лимонну цедру, борошно і всипати в каструлю з пивом. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Збити яйця з цукром і влити тоненькою цівкою у кипляче пиво. За кілька секунд суп готовий. Подавати його треба гарячим.

Редактор: admin
9-04-2005, 15:56
Коментарів 0 Переглядів 2 198

Теги -
У Чернівецькій області переходи громад до ПЦУ відбуваються менш інтенсивно, ніж у сусідніх областях

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.