Четвер, 10 квітня 2025

Різні прянощі до різних страв

---
2 916
0
Прянощі зараз дуже популярні і використовуються у всіх кухнях світу. Їх можна без проблем купити у супермаркеті чи на базарі. Зазвичай прянощі продаються у паперових або поліетиленових пакетиках. Такий спосіб упаковки практичний і водночас допомагає зберегти їхній аромат.

Придбати можна як цілі, так і мелені прянощі. У цілих прянощях цілком зберігається аромат і смак. А ось паприка або чілі продаються лише мелені. Незважаючи на це, вони теж зберігають свій аромат. Та у будь-якому разі купувати усі мелені спеції краще у невеликих кількостях та зберігати їх у захищених від світла і у щільно закритих ємностях. Окрім розфасованих східних прянощів, можна застосовувати приправи з трав, які ростуть і у нас.


Східні прянощі

- Аніс використовують у різних кондитерських виробах і при випіканні хліба.

Аромат і смак: має своєрідний фруктовий аромат і приємний солодкуватий смак.


- Коріандр як пряну траву додають до компотів і різдвяних кондитерських виробів. Його використовують також для ароматизації м’яса, ковбасних виробів і овочів.

Аромат і смак: дуже сильний запах. На смак насіння коріандру солодкувате.


- Майоран – одна з найулюбленіших приправ у німецькій кухні. Він особливо хороший для їжі, яка важко перетравлюється, наприклад, занадто жирних м’ясних страв. Крім цього, його додають у картопляний суп, різні салати і соуси.

Аромат і смак: солодкий, пряно-квітковий аромат і гострий смак.



- Розмарин додають до овочів, птиці, риби, страв з баранини і свинини.

Аромат і смак: сильний пряний аромат.


Наші прянощі

- Васильок. Під час сушіння васильок втрачає більшу частину свого аромату, тому його краще використовувати у свіжому вигляді. Чудово підходить як приправа до страв із сирих продуктів, салатів, овочів (переважно до помідорів і баклажанів), м’ясних і рибних страв.

Аромат і смак: аромат у василька різкий. Молоді листки мають пікантний солонуватий смак.

- Свіже листя любистку додають до м’ясних страв, супів, салатів і овочів. Насіння використовують для ароматизації хліба і сиру.

Аромат і смак: у любистку дуже сильний своєрідний запах і смак.


- Квіти і листя лаванди використовують як приправу до м’ясних, рибних та овочевих страв переважно у французькій кухні.

Аромат і смак: солодкуватий смак і аромат.


- Шавлія лікарська має дуже сильний аромат, тому її додають до страви у невеликих кількостях. Свіжі і сухі листки додають до м’яса, дичини, риби, страв з макаронів, салатів і сирів.

Аромат і смак: сильний і різкий запах, гіркуватий смак.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм