RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Різні прянощі до різних страв

Прянощі зараз дуже популярні і використовуються у всіх кухнях світу. Їх можна без проблем купити у супермаркеті чи на базарі. Зазвичай прянощі продаються у паперових або поліетиленових пакетиках. Такий спосіб упаковки практичний і водночас допомагає зберегти їхній аромат.

Придбати можна як цілі, так і мелені прянощі. У цілих прянощях цілком зберігається аромат і смак. А ось паприка або чілі продаються лише мелені. Незважаючи на це, вони теж зберігають свій аромат. Та у будь-якому разі купувати усі мелені спеції краще у невеликих кількостях та зберігати їх у захищених від світла і у щільно закритих ємностях. Окрім розфасованих східних прянощів, можна застосовувати приправи з трав, які ростуть і у нас.


Східні прянощі

- Аніс використовують у різних кондитерських виробах і при випіканні хліба.

Аромат і смак: має своєрідний фруктовий аромат і приємний солодкуватий смак.


- Коріандр як пряну траву додають до компотів і різдвяних кондитерських виробів. Його використовують також для ароматизації м’яса, ковбасних виробів і овочів.

Аромат і смак: дуже сильний запах. На смак насіння коріандру солодкувате.


- Майоран – одна з найулюбленіших приправ у німецькій кухні. Він особливо хороший для їжі, яка важко перетравлюється, наприклад, занадто жирних м’ясних страв. Крім цього, його додають у картопляний суп, різні салати і соуси.

Аромат і смак: солодкий, пряно-квітковий аромат і гострий смак.



- Розмарин додають до овочів, птиці, риби, страв з баранини і свинини.

Аромат і смак: сильний пряний аромат.


Наші прянощі

- Васильок. Під час сушіння васильок втрачає більшу частину свого аромату, тому його краще використовувати у свіжому вигляді. Чудово підходить як приправа до страв із сирих продуктів, салатів, овочів (переважно до помідорів і баклажанів), м’ясних і рибних страв.

Аромат і смак: аромат у василька різкий. Молоді листки мають пікантний солонуватий смак.

- Свіже листя любистку додають до м’ясних страв, супів, салатів і овочів. Насіння використовують для ароматизації хліба і сиру.

Аромат і смак: у любистку дуже сильний своєрідний запах і смак.


- Квіти і листя лаванди використовують як приправу до м’ясних, рибних та овочевих страв переважно у французькій кухні.

Аромат і смак: солодкуватий смак і аромат.


- Шавлія лікарська має дуже сильний аромат, тому її додають до страви у невеликих кількостях. Свіжі і сухі листки додають до м’яса, дичини, риби, страв з макаронів, салатів і сирів.

Аромат і смак: сильний і різкий запах, гіркуватий смак.

Редактор: admin
2-04-2005, 22:19
Коментарів 0 Переглядів 2 892

Теги -
У Чернівецькій області переходи громад до ПЦУ відбуваються менш інтенсивно, ніж у сусідніх областях

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.