Улюблена приправа до страв – кетчуп

---
3 420
0
Кетчуп за нетривалий час став однією із найпопулярніших і найулюбленіших приправ. Декому навіть важко уявити, що м’ясо чи якась інша страва можуть бути без кетчупу.

Кетчуп може містити різні інгредієнти, наприклад, солодкий перець, цибулю, часник, оцет тощо.

Зверніть увагу

на етикетку

Хоча кетчуп легко приготувати, більшість все ж таки надає перевагу готовому продукту з магазину. Отож, як правильно вибрати кетчуп? Насамперед, увагу потрібно звернути на етикетку, щоби переконатися, що у кетчупі не міститься небажаних речовин, адже дехто не сприймає оцет, а дехто – часник. Крім того, варто згадати про термін придатності. Для кетчупу у скляних пляшках він становить від 6 місяців до 2 років, а в полімерних упаковках – 3-6 місяців.

Відкритий кетчуп потрібно зберігати у холодильнику, а закритий – не обов’язково. Якщо хочете вдосконалити смак кетчупу, просто додайте до нього улюблені спеції, добре перемішайте і трохи поваріть.

Їсти чи не їсти

Чи не шкідливий кетчуп для нашого здоров’я? Здоровим людям – нешкідливий. Виготовлений на основі томатів, він містить ліпокен – речовину, яка впливає на те, що в організмі зменшується кількість клітин, які призводять до старіння. Але щоби це було ефективно, потрібно з’їдати не менше 200 грамів соусу щодня.

Та все ж тим, хто потерпає від алергії на "яскраві" продукти, краще утриматися від вживання кетчупу. Це стосується і людей із захворюванням шлунково-кишкового тракту. Не варто зловживати гострими приправами і дітям. Тим більше, що для кращого зберігання кетчупів до них іноді додаються штучні консерванти. 


Чи знаєте ви, що…

У ХІV столітті кетчуп готували не з помідор, а з грецьких горіхів, грибів і квасолі, зі змішаними спеціями, часником чи цибулею, винами й алкогольними напоями.

У 1876 році англієць Генрі Дж. Хенц почав виробництво томатного кетчупу, який став найпопулярнішим у світі. Рецепт цього кетчупу не змінився і досі.

Хоча є версія, що кетчуп походить з азіатської кухні. 


До столу

Подавайте

з кетчупом:

n чіпси

n свинячі реберця

n курку

n білу і червону квасолю

n сосиски і бекон

n креветки і краби

n яйця

n помідори

n твердий сир.

М’ясо з кетчупом

500 г свинини чи яловичини

1 пачка або пляшка кетчупу

2 нарізані цибулини

4 картоплини

М’ясо подрібнити, обсмажити, залити кетчупом і тушкувати до готовності. Потім додати картоплю і тушкувати, доки вона не стане м’якою. Коли картопля буде готовою, додати солені огірки, часник і довести до кипіння. n

Соус до макаронів

Це дуже простий і швидкий соус, який особливо сподобається дітям і молоді.

Підсмажити дрібно нарізану цибулю і часник в олії до м’якості. Потім додати кетчуп і приправити за смаком. Соус подавати до спагеті. 

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують