RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Кожному туристові знайомі сумніви та вагання під час вибору

маршруту. Надто якщо вартість поїздки вимірюється десятками прожиткових мінімумів. Найкраща допомога в такому разі – розповіді людей, які вже побували там, куди ви маєте намір їхати. Своїм досвідом відпочинку в Туреччині та деяких інших країнах із нами поділилася чернівчанка Лариса Ряполова.

– Ми з чоловіком відпочили цього літа в Туреччині. Ми дуже любимо мандрувати, і загалом їдемо кудись тричі на рік. Що ж до літнього відпочинку, то, на мою думку, варто зупинитися саме на Туреччині. Ми бували на морських курортах Італії, Іспанії, Кіпру, але за співвідношенням якість-ціна Туреччина – найкраща. Більшість готелів там пропонують систему all inclusiv, тобто "все включено". І це справді все: у вас не болить голова ні про що, не треба перейматися тим, куди піти повечеряти, де випити склянку води чи келих вина. Ми не витратили додатково жодної копієчки на відпочинку – просто не було потреби. Навіть пляшку коньяку, яку везли із собою про всяк випадок, так і привезли додому. До того ж, із власного досвіду можу сказати, що якщо ви не берете повний пансіон, а розраховуєте харчуватися десь за межами готелю, це виходить значно дорожче.

Ми відпочивали у п’ятизірковому готелі, і все там справді було на найвищому рівні: бездоганні номери, кілька чудових ресторанів, спортивні майданчики, спортзал, басейн, бари з найрізноманітнішими напоями. Анімація (розваги) – цілодобово. Жінок учили танцювати танець живота. Туркиня в національному одязі припрошувала всіх скуштувати національних страв, які готувала тут же. Відмовитися було неможливо. Я, хоч і їла справді небагато, все одно набрала кілька зайвих кілограмів. Це, напевно, єдиний мінус такого відпочинку. Щоправда, досить важкою була для мене ще й дорога. Адже ми відпочивали раніше, ніж почали літати літаки до Анталії з Чернівців, і поїздку до Києва автобусом я перенесла досить важко. Втім, це річ індивідуальна. Та головне, якщо ви знайшли "свого" туроператора (як, наприклад, ми компанію "Навколо світу"), він допоможе вам обрати найлегший шлях. Приміром, нам не довелося перейматися в Києві дорогою до Борисполя – ми поїхали автобусом Чернівці-Харків, який курсує через цей аеропорт.

Хочу додати, що до Туреччини дуже добре їхати з дітьми. У більшості готелів є дитячі садочки з нянями. Проблем із мовою немає ні в дітей, ні в дорослих, адже російськомовного персоналу там багато. Точніше персонал – багатомовний. До того ж, є дієтична кухня саме для дітей. Загалом там в одному готельному комплексі знайдеться відпочинок для будь-якого віку. Є шумні заклади з гучною музикою для молоді і тихі бари для старшого покоління.

Три роки тому я також відпочивала в Туреччині, але у тризірковому готелі. І також була задоволена. Тут чималу роль відіграє менталітет східних людей. Турки дуже гостинні та догідливі. До речі, не забувайте віддячувати

персоналу за уважне ставлення та хорошу роботу чайовими. У Туреччині їх заведено давати – в середньому долар. Звичайно, це потрібно робити не щоразу, коли ви стикаєтеся з обслугою, і не в кожному випадку, а тільки тоді, коли ви справді відчуваєте, що для вас постаралися.

Із інших, менш розкручених у нас країн я також дуже рекомендую Туніс. Ця країна, на відміну від Туреччини, яка дуже "європізувалася", зберігає свої традиції, свій антураж. У Тунісі пропонують надзвичайно цікаві етнічні екскурсії. Наприклад, ви можете поїхати в село і познайомитися з реальним побутом тамтешніх людей, спробувати щось зробити власноруч – чи то попрясти, чи подоїти верблюдицю.

Надзвичайно цікавим та гарним є також Таїланд – оригінальна культура, фантастичні краєвиди. Але після страшної стихії небагато людей наважуються туди їхати. 


Поради досвідчених мандрівників

- Намагайтеся їхати у так званий низький сезон. Наприклад, у Туреччині в травні ви відпочинете у п’ятизірковому готелі за таку суму, якої в липні ледь вистачить на тризірковий. При цьому ще й не будете ховатися цілими днями в готелі від спеки.

- Цікавтеся "горящими" путівками. Якщо ви легкі на підйом – це ще один спосіб отримати хороший відпочинок за невисоку ціну.

- Більше ні на чому не економте. Якщо вже не вдалося вибратися на відпочинок у сезон низьких цін, то краще беріть дорогий тур. Все, що коштує дешево в розпал сезону, обов’язково вас розчарує.

- Не відмовляйтеся від екскурсій, бо тільки вони запам’ятаються. Море і пісок ви забудете, тим паче, що вони, за великим рахунком, всюди однакові. Засмага, здобута на пляжі, – зійде. А ось враження від цікавих поїздок – найцінніше, що залишається з вами назавжди.

Редактор: admin
23-06-2005, 21:05
Коментарів 0 Переглядів 2 199

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Зміни  клімату? Та це ж вигадка. Блог Ярослава Волощука
Не впевнений, що ви із першого разу вгадаєте, кому належить фраза, що винесена у заголовок блогу.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Двоколісний та триколісний транспорт на електродвигунах все більше набирає популярності серед водіїв і водійок. Електромопед характеризується достатньо високим запасом ходу, оптимальною швидкістю руху та зручністю в управлінні.

Одна з найдосвідченіших українських страхових компаній – ОРАНТА оновила умови страхування КАСКО. Страховка для транспортних засобів стала ще більш гнучкою, різноплановою та вигідною. Такий страховий захист підходить як для приватних власників авто, так і для бізнесу, адже має цілий комплекс переваг.

Ваша дитина навчається в старших класах і мріє здобути престижну освіту? Допоможіть їй знайти свій вибір у житті, подавши заявку до Буковинської малої академії наук учнівської молоді.

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.