Головного болю позбавить шоколадна цукерка

---
1 901
0
Якщо жоден із засобів не допомагає і головний біль не минає, можливо, мозку не вистачає живлення. Чим же його підгодувати?


ТЕПЛО І ХОЛОД. Погляньте на себе у дзеркало. Якщо обличчя бліде, покладіть на чоло гарячий рушник, якщо червоне – холодний. У будь-якому разі можете випити зеленого чаю – цей напій чудово тонізує.
ЗМІНА ПОЛОЖЕННЯ. Голова може боліти через те, що ви довго сидите нерухомо, зсутулившись за комп’ютером чи письмовим столом. Шия німіє, мозок не отримує кисню. Частіше робіть перерви і знімайте м’язове навантаження активними рухами.
САМОМАСАЖ. Подушечками пальців спіралеподібними рухами помасажуйте скроневу ділянку, від брів до межі росту волосся. Якщо пальці рухатимуться за годинниковою стрілкою, ефект буде тонізуючий, проти – заспокійливий. Полегшує головний біль і точковий масаж. Подушечками вказівних пальців несильно натискайте на скроні і точку над переніссям протягом 1-1,5 хвилини. Тривалість процедур – не більше 5-10 хвилин.
ХВОЙНА ВАННА. Прийміть теплу (але не гарячу) ванну з екстрактом хвої. Не засиджуйтеся у воді довше 20 хвилин. Замість хвої можна крапнути у ванну ефірну олію м’яти, меліси, лаванди, жасмину, розмарину. Для кращого ефекту ефірні олії можна втерти у скроні і в місце на шиї, де починає рости волосся. Медики вважають, що головний біль у багатьох випадках – це не захворювання, а тимчасовий стан, який може виникнути в абсолютно здорових людей. Тому не варто одразу хапатися за пігулки. Спробуйте зняти напади іншими засобами.
РОЗЧІСУВАННЯ ВОЛОССЯ. Масажною щіткою робіть погладжувальні м’які і повільні рухи від чола до потилиці за лінією росту волосся, від тімені вниз до вухових раковин, потім від тімені до шиї.
ТРАВ’ЯНІ ВІДВАРИ І ЧАЇ. Тупий, пульсуючий біль у верхній частині голови може виникнути вранці, коли напередодні було гарне застілля. Відвар з ромашки чи м’яти допоможе, якщо ви переїли, чай із суміші розмарину і м’яти – якщо перепили.
СОЛОДКЕ І КИСЛЕ. Швидко направити корисні речовини до мозку і зняти напад головного болю можна, з’ївши шоколадну цукерку чи одну-дві ложки варення. Допоможе також кислий морс з журавлини, брусниці, вода із соком лимона чи молотим імбирем.
ДІЄТА. Якщо головний біль час від часу повертається, відмовтеся від рибних консервів, ікри, цитрусових. Ці продукти можуть призвести до алергії, яка виявляється як головний біль.


Рецепти
- ЧАЙ З М’ЯТОЮ. Зробіть хорошу заварку із зеленого чи чорного чаю, додайте туди трохи солі. Випийте склянку. Через 15-20 хвилин головний біль минає.
- НАСТІЙ МЕЛІСИ. 15 г трави залийте склянкою окропу, настоюйте 30 хвилин, процідіть. Вживайте по 1-2 столові ложки 5-6 разів на день.
- НАСТІЙ МАТЕРИНКИ. 1 ст. л. трави залийте 0,5 л окропу, настоюйте 30 хвилин, процідіть. Вживайте по 0,5-1 склянці двічі-тричі на день. Вагітним жінкам пити настій не можна.
- ГОГОЛЬ-МОГОЛЬ. Розбовтайте у склянці сире яйце, залийте його доверху молоком, яке кипить, швидко розмішайте і випийте. Якщо пити цей напій кілька днів поспіль, можна попередити головний біль.
- ВІДВАР СТОЛІТНИКА. 2-3 середні за розміром листки столітника варіть у 2-3 л води протягом 10 хвилин. Сім днів за півгодини до сну обливайтеся цим відваром, попередньо підігрітим до кімнатної температури.
- ОЛИВКОВА ОЛІЯ. Насичені і полінасичені кислоти, які містяться в оливковій олії, живлять мозок, зміцнюють стінки судин, знижують рівень холестерину у крові. Норма вживання – 1-2 ч. л. на день. Вживати треба у сирому вигляді.
- ЧАСНИК. Алліцин, який у надлишку є у часнику, знижує рівень холестерину, знижує в’язкість крові, покращує кровообіг. Марганець стимулює роботу мозку. Норма – 1-2 зубчики на день. Вживати варто як сирим, так і в салатах. Але часник краще не вживати людям із шлунково-кишковими захворюваннями.
- ЧОРНИЦЯ. Вітамін С, який міститься у чорниці, підтримує у здоровому стані кровоносні судини мозку, зміцнює імунну систему. Калій та магній сприяюють проведенню нервових імпульсів. Норма – 100-170 г на день. Вживати чорницю можна як сиру, так і перетерту з цукром.
- ГРЕЧКА. Вітаміни групи В, РР, яких багато у гречаній крупі, забезпечують енергією головний і спинний мозок, серце. Йод і фосфор стимулюють розумову діяльність. Норма – 200-300 г двічі-тричі рази на день. З гречки можна варити каші, додавати у бульйони.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують