RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

На узбіччі дороги стояла далеко не новенька срібляста "Октавія", яка чомусь розгойдувалася в різні боки. Раптом різко відчинилися двері і звідти вистрибнула простоволоса дівчина без взуття і з кров’ю на обличчі. Однак далеко вона втекти не змогла – двоє бороданів швидко її наздогнали і силоміць знову затягли до іномарки.

Невідомо, хто викликав поліцію, але невдовзі "Октавію" було зупинено, а її власника і пасажирів припроваджено до відділку польського міста Щеціна. Там і з’ясувалося, що потерпіла дівчина – чернівчанка Олена Т., а її кривдники – сутенери.

Повірила сусідці – опинилася в рабстві

Ця подія у Польщі нічим не здивувала співробітників управління боротьби з організованою злочинністю УМВС та УСБУ Чернівецької області – це був додатковий доказ того, що вони на правильному шляху. Бо вже майже місяць працювали над розслідуванням кримінальної справи стосовно трьох громадян з Кіцманського району, які підозрюються в тому, що продавали в сексуальне рабство за кордон своїх співвітчизників. Йшлося про Марію С., колишню ланкову, її чоловіка-болгарина Ахмеда та їхнього компаньйона Дмитра О., до речі, колишнього міліціонера (імена з огляду на слідство змінено).

– Ця трійця обіцяла працевлаштування за кордоном та непогані заробітки безробітним знайомим, зокрема, й односельчанкам, – розповідає начальник відділу УБОЗу полковник міліції Петро БАЛАНЮК. – Мовляв, у Польщі працюватимете продавцями овочів на ринку чи техробітницями і матимете "чистими" 300-400 доларів. Насправді ж на довірливих жінок чекала виснажлива праця секс-рабинь на тамтешніх автодорогах.

Але перед тим, як започаткувати "власну справу", Марія з Ахмедом побували за кордоном самі, де й зрозуміли, що до легкої наживи – рукою подати. Приїхавши додому, створили собі імідж всесильних роботодавців. Принаймні односельчани повірили, що Ахмед має у Польщі неабиякий бізнес, про що свідчили його рідкісні візити до України. Насправді ж болгарин знайшов на чужині своїх земляків й тих поляків, які давно вже заробляли на секс-індустрії. Підготувавши, так би мовити, "базу", Ахмед дав "добро" на відправку полонянок.

Заробіток за півроку – 48 доларів

Наразі задокументовано лише шість потерпілих, але розслідування тільки розпочалося. Ось що розповіла слідчим Оксана С., одна з жертв торговців живим товаром:

– Живу з матір’ю на її пенсію, якої не вистачає. Мала намір вийти заміж, але де взяти грошей на весілля? А тут ще й хату треба капітально відремонтувати. Одне слово, коли Марія запропонувала поїхати на заробітки до Польщі, я з радістю погодилася. Хоча заробітки там і невеликі, зате близько додому та й мова зрозуміла. Марія сказала, що митиму посуд у піцерії. Коли ж перепитала її, чи не "кине" мене, адже я знаю, що наших дівчат примушують там і собою торгувати, то вона заперечила, мовляв, ми ж земляки, як можна обманювати? Повірила. Їхала з умовою, що кошти, витрачені Марією на мене, поверну з першого ж заробітку. У Польщі у мене відібрали паспорт, а в машині я побачила, як якийсь поляк відраховував Ахмеду гроші. Поселили нас зі ще однією дівчиною у приватному будинку, де на подвір’ї бігали два здоровенні пси. Господар на ім’я Кшись сказав, що завтра відвезе нас на роботу. Вранці приїхали на якесь безлюдне місце неподалік лісу, повз який миготіли машини. "Ставай на узбіччя і зупиняй кожну, – наказав поляк. – З клієнта бери 20-30 доларів, і не намагайся опиратися!" Після цих слів я зрозуміла, що "влипла". Почала плакати, чинити опір. Але мене викинули з машини. Пішла у ліс, де пробула майже весь день. Захотілося їсти, але ніхто за мною не приїжджав. Сама, в невідомому місці, холодна й голодна змушена була віддатися клієнту – ним виявився якийсь напівп’яний парубійко. Кшись приїхав з напарником майже опівночі, забрав "виручку" і вдарив мене в обличчя. Майже два місяці так "працювала", а потім втекла: поляк, боячись, щоби поліція нас не затримала, віддавав нам на час "роботи" на дорозі паспорт. Цим і скористалася.

Аналогічна доля і в Гафії К., яка за півроку перебування в ролі "нічного метелика" на польських дорогах привезла додому аж 48 доларів США заробітку. Хоча клієнти платили їй набагато більше, але все забирали сутенери. Найбільше ж, розповідає дівчина, дошкуляли тамтешні поліцейські, які розважалися з українками безкоштовно, а могли ще й відлупцювати. Коли, повернувшись додому, Гафія зустрілася з Марією і ледь не побила останню, та відповіла: "Якби не опиралася, то й гроші б добрі заробила".

Як розповідають оперативники, ймовірно, частина буковинок добровільно погоджувалися працювати повіями на польських дорогах. Однак це аж ніяк не означає, що їхні роботодавці можуть уникнути кримінальної відповідальності. Нині Марію С. та Дмитра О. заарештовано, і вони перебувають під слідством. Така ж доля спіткає і Ахмеда, який зараз у Польщі. Між Україною і Польщею існує угода про правову допомогу. Тому незабаром до сусідньої держави прибудуть чернівецькі правоохоронці, які разом зі своїми тамтешніми колегами повинні затримати зловмисника. 
Редактор: admin
3-02-2005, 19:23
Коментарів 0 Переглядів 1 814

Теги -

Військовик Іван Ротар, повертаючись з Італії, заплатив прикордонникам, щоб піти воювати за Україну.

Співробітники поліції закликають небайдужих громадян допомогти у пошуках хлопця
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До майстеркласу долучилися заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.