RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Місцеві мешканці навіть готують для відпочивальників номери-люкс з кондиціонерами та сучасним технічним обладнанням, щоби після відпочинку у людей були найкращі емоції.

Щоправда, в грудні село Кирилівка виглядає досить сумно – магазини, бари, дискотеки та ринок зачинені, місцеві мешканці заклопотані приготуваннями до зими. Про курортне містечко нагадує лишень сіре море та закинуті бази відпочинку.

– У нашому селі немає жодної людини, яка б не здавала відпочивальникам ліжка, – розповідає Зінаїда БУРЕНКО з села Кирилівки Запорізької області. – Травень-червень зазвичай не є прибутковими, тому ціни в цей час найнижчі. Загалом плата за помешкання не стабільна. У червні цього року ми брали за ліжко п’ять-сім гривень. Коли ж розпал сезону, у мене розривається телефон – телефонують постійні клієнти і просять притримати для них місце. В липні-серпні з’їжджається чимало людей, тож тарифи за помешкання значно зростають – від 20 до 150 гривень за добу. Це вже залежить від комфортності кімнати. Ми встановлюємо ціни не за власним бажанням, їх диктує і дорожнеча комунальних послуг та різні курортні збори.

– Зінаїдо Давидівно, чи є домовленості про тарифи на помешкання з односельчанами?

– Обов’язково. Зустрічаємося з сусідами і запитуємо одне одного про нові розцінки або збираємося на автостанціях. Сусіди ніколи не будуть підставляти й занижувати ціни, працюємо дружно.

– Скільки грошей можна заробити за літо?

– Це залежить від кількості ліжок, що здаються, та від рівня послуг у кімнаті. В деяких моїх сусідів є по 70-100 ліжок. Особисто я здаю 30 ліжок. Цих грошей вистачає на всю зиму. До прикладу, наявність у людей лише десяти ліжок дозволяє закупити на зиму все необхідне – вугілля, крупи тощо. Ми з сім’єю цього року розпочали будівництво приміщення ще на дванадцять ліжок. Тому усі гроші вклали в будматеріали. Тепер доведеться чекати літа, щоби закінчити внутрішні роботи. На добудову ми витратили 25 тисяч гривень. За літо заробили понад 30 тисяч гривень. А ось у кого багато ліжок, там грошей дай Боже. Вони собі дозволяють вже здавати номери-люкс.

– Вам не заважають квартиранти?

– Я не приймаю в себе молодь, погоджуюся здавати кімнату лише подружнім парам. Але в мене достатньо клієнтів – приємних людей, яким я довіряю. Тому немає потреби приймати чужих.

– Як ще ви заробляєте гроші у період пляжного сезону?

– Я печу пиріжки та продаю біля свого будинку. Тут навпроти – ринок, тож є постійний потік відпочивальників. До речі, ці пиріжки полюбляють і мої квартиранти. Власне, не лише я торгую біля свого двору. Біля кожного будинку торгують молоком, вином, різними дрібничками.

За два кілометри від Кирилівки – село Азовське. Ми зупинилися біля ринку, де сиділи лише три жінки.

– Як живе село взимку?

– Влітку тут ніколи й вгору глянути, а ось взимку пробіжи навіть голяка ніхто не побачить, – посміхаючись, зауважили продавці Тетяна та Вероніка. – Ми не скаржимося, працює сільський клуб, рік тому відкрили кінну школу. Якось даємо собі раду. За літо стільки грошей, як у Кирилівці, заробити не вдається. А правду про свої справжні прибутки мешканці Кирилівки вам ніколи не скажуть, можете спокійно множити названу ними суму на чотири. Щоправда, вони сплачують різні збори – курортний, до податкової, санепідемстанції тощо. Люди ж в нашому селі радіють квартирантам і за три гривні за добу. Просто чим ближче до моря, тим вищі ціни. А від нас треба йти два кілометри.


(Ця публікація стала можливою завдяки підтримці Міжнародного фонду "Відродження" і Офісу з питань демократичних та соціальних перетворень Бюро в країнах Європи та СНД Агентства США з міжнародного розвитку в рамках Контракту № 121_А_00_03_00004_00 з Інтерн’юз Нетворк. Висловлені тут погляди належать авторам і не обов’язково відображають точку зору Агентства США з міжнародного розвитку або Міжнародного фонду "Відродження").

Редактор: admin
8-12-2005, 20:57
Коментарів 0 Переглядів 1 837

Теги -

Військовик Іван Ротар, повертаючись з Італії, заплатив прикордонникам, щоб піти воювати за Україну.

Співробітники поліції закликають небайдужих громадян допомогти у пошуках хлопця
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До майстеркласу долучилися заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.