RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Після того, як у Чернівцях було затримано повію з Молдови, заражену СНІДом, клієнтів на "стометрівці" явно поменшало – стали обережнішими.

Біографія у Галини П. (ім’я і прізвище змінено з огляду на те, що розслідування триває) – на "стометрівці" не з позитивних. Народилася 36-річна жінка у Молдові, була засуджена за крадіжку і декілька місяців відсиділа у чернівецькому слідчому ізоляторі, але її випустили у зв’язку з амністією. Батьки нібито давно померли, є брат, доволі заможний, але стосунків із сестрою не підтримує. Нині Галина П. перебуває у слідчому ізоляторі.

Нам дозволили з нею зустрітися. Висока, худорлява, одягнута у спортивний костюм. Розмовляє швидко. Каже, що в камері холодно. Більшість дівчат, які сидять з нею (усього їх семеро), вже отримали вироки.

– Швидше би мені до суду, я його не боюся, як інші, вже одного разу була засуджена.

– Знаючи, що ви хворі, навіщо стояли на "стометрівці"?

– А де заробити на життя? Клієнти платили ж по 100 гривень.

– А чому займалися сексом без презервативів?

– Клієнти не хочуть з презервативом.

– Що будете робити, коли вийдете звідси?

– Хочу купити дитині теплий одяг, заберу із собою (після пологів Галина відвідала сина в дитбудинку лише раз – авт.) і поїду в село, буду лікуватися, але проституцією займатися не буду.

– Як ви ставитеся до чоловіків?

– Добре, вони мені нічого поганого не зробили. І тут хочеться чоловіка, але я вже звиклася з тим, що тут сексу нема.

– Це правда, що ви вагітні?

– Так, але мені ніхто не вірить. А ще мене болить голова, а ліків тут нема, хочу, щоби брат приніс якихось пігулок.

– Скільки клієнтів у вас було за тиждень?

– Іноді п’ятеро-шестеро, інколи – десятеро-дванадцятеро.

– У вас ще є діти?

– Так, двоє, у Молдові. Їх виховує мій перший чоловік.

– Надаючи сексуальні послуги, ви розуміли, чим "нагороджували" чоловіків?

– А хто доведе, що це так? Претензій від клієнтів не було.

Народила – і на "стометрівку"

– Два роки тому Галина П. нелегально перейшла кордон у Кельменецькому районі і приїхала до Чернівців без будь-яких документів, – розповідає слідчий лінійного відділу міліції Іван Бабій. – Розповідає, що хотіла влаштуватися на роботу, але без них це зробити було важко. Тому й пішла на "стометрівку". Ще повідомила, буцімто у неї вдома залишилося двоє дітей, хоча зараз ця інформація не підтвердилася, навпаки, з’ясувалося, що Перчук перебувала на обліку у тамтешньому психдиспансері.

За словами повії, щотижня вона надавала сексуальні послуги 4-5 клієнтам, причому без презервативів. Як наслідок, вона завагітніла і в липні минулого року народила хлопчика. У таких випадках, як відомо, ще до пологів жінки стають на облік у гінекологічні відділення, де обов’язково двічі тестуються на СНІД. Наша ж "героїня", зрозуміло, цього зробити не могла, тому про зараження цією недугою довідалася вже після пологів. Причому спеціалісти такий же діагноз виявили й у дитини. Мати, з огляду на відсутність житла і засобів для належного існування, віддала малюка на утримання держави. Кажуть, у дитини ще є шанс стати здоровою, бо антитіла матері з ВІЛ-інфекцією передаються новонародженому через плаценту і руйнуються приблизно через півтора року. Якщо в цьому віці у хлопчика не буде виявлено СНІДу, це означатиме, що він не заразився від матері. А що ж сама Галина П.? Її відразу ж взяли на облік до обласного центру ВІЛ-СНІДу. Для отримання антиретровірусної терапії подібних пацієнтів, як правило, направляють на обстеження до Києва, де лікарі й визначають реальний стан їхньої імунної системи. Але якщо хворий не наполягає на цьому чи відмовляється від обстеження взагалі (а тим паче є громадянином іншої держави), примусово його лікувати ніхто не має права. Як каже Іван Бабій, за ВІЛ-інфікованими жодного нагляду не здійснюється, а розголошувати діагноз заборонено. Неможливо Галину й депортувати на батьківщину, адже українсько-молдовський кордон, як решето – неконтрольованих доріг десятки. Тому чернівецькі лікарі взяли у жінки підписку про відповідальність за зараження інших осіб ВІЛ-інфекцією. Звісно, повія виявилася морально нестійкою людиною і через тиждень-другий вже "працювала" на "стометрівці".

Повія була поблажливою

– Чернівецькі повії, які "пасуться" на "стометрівці", є недорогими, – розповідає прокурор області Володимир Мойсеєнко. – З одних клієнтів вона могла вимагати за послуги 100 гривень, а з інших – вдвічі менше. Приміром, розповіла про те, що 15 липня біля кафе на вул. Гагаріна в легковій іномарці побачила трьох чоловіків, які пили каву. Запропонувала їм "повеселитися", ті погодилися. Разом під’їхали до одного з мотелів, де в кімнаті за 20 гривень за годину кохалися. Щоправда, один з клієнтів був на милицях, тому Галина надала йому послуги в машині… За послуги отримала 150 гривень. Сексом займалися без запобіжних засобів. Затримали Галину восьмого серпня о четвертій ранку на вокзалі станції "Чернівці" поблизу кафе, де вона "зняла" якогось хлопця і кохалася з ним в одному з будинків на вул. Нікітіна – тут господар здає повіям кімнати за 30 гривень на годину. Коли обоє повернулися на вокзал, їх і затримали працівники міліції.

Як каже слідчий Іван Бабій, наразі вдалося зафіксувати шістьох клієнтів, які заразилися від повії смертельною вірусною інфекцією. За словами жінки, любителі кохатися за гроші були міськими жителями або з приміських сіл, віком від 22 до 35 років. Більшість з них, як правило, займалися сексом напідпитку. Скажімо, один з останніх клієнтів Галини "гуляв" з радощів, адже напередодні його дружина народила дитину. Що цікаво, ніхто з них не замислювався над тим, що може заразитися СНІДом. А значить, після сексуальних контактів з ВІЛ-інфікованою,ставав потенційною загрозою для власної дружини чи подруги. Зрештою не так просто з’ясувати кількість клієнтів Галини, та цілком можливо, що більшість з них і не були в медичному центрі СНІДу-ВІЛ-інфікованих. Тобто справжню кількість хворих на смертельну інфекцію ніхто не знає, але якщо врахувати, що Галина займалася проституцією після виявлення у неї хвороби протягом року, то за цей час вона надала послуги сотням чоловіків.

За цей рік виявлено вже 16 хворих на СНІД

– Всі шестеро чоловіків, особи яких нами встановлено, займалися сексом з цією повією, звичайно, без презервативів, – каже Іван Бабій. – Вони були вкрай вражені, коли довідалися про те, що заражені! Їх попередили, щоби не займалися сексом зі своїми дружинами чи подругами. Встановити ж усіх клієнтів Галини практично неможливо. Ті ж, хто нами встановлені, здали кров для аналізів, але остаточні результати матимемо через декілька місяців. Та найбільше ці люди бояться розголосу і ганьби.

За словами слідчого Івана Бабія, Галина обвинувачується за двома статтями КК України 130 і 303 – "свідоме поставлення іншої особи в небезпеку зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби, що є небезпечним для життя людини, і систематичне заняття проституцією".

За словами головного лікаря обласного центру з профілактики і боротьби зі СНІДом Юрія Лесюка, в області є 450 ВІЛ-інфікованих осіб, під медичним наглядом перебувають 318 хворих. А ось за дев’ять місяців цього року ВІЛ-інфекцію виявлено в 41 особи, з яких 16 – хворі на СНІД. Загалом з тих, хто перебуває під наглядом, хворих на СНІД – 24 особи. Також від ВІЛ-інфікованих матерів народилося 13 дітей, а всього таких дітей перебуває під наглядом 26, одна з яких ВІЛ-інфікована. До речі, кожен може протестуватися на виявлення цієї хвороби, причому безкоштовно, за адресою: м. Чернівці, вул. Головна, 137, 12 корпус обласної клінічної лікарні.
Редактор: admin
3-11-2005, 20:37
Коментарів 0 Переглядів 4 023

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.