Такий граничний розмір роздрібних цін встановлено проектом розпорядження ОДА "Про заходи, спрямовані на нормалізацію ситуації на регіональному ринку м’ясопродуктів". Діятиме він до вересня цього року.
Проект документа обговорювався вчора, 14 квітня, на зустрічі керівництва області з керівниками продуктових ринків. Зокрема представники ринків зазначили, що самими обмеженнями ціни на м’ясо проблему високих цін не подолати. "Чимало продавців м’яса просто продаватимуть продукцію поза межами ринків. Тому треба створювати державний резерв м’яса, залучати на ринок юридичних осіб з більш дешевою продукцією. Тоді перекупники залишаться поза конкуренцією", – вважають директори ринків. Також треба збільшувати кількість місць для продажу м’яса безпосередньо для виробників. Зокрема директор ринку "Головний", що на вулиці Червоноармійській, оголосив, що на цьому ринку місць для продажу вистачає. Тому селяни можуть по телефону заздалегідь займати місця.
Розпорядженням запроваджується щоденний моніторинг обсягів завезення та продажу м’яса і м’ясопродуктів, дотримання встановлених граничних цін та торговельних надбавок. За недотримання розпорядження обіцяно застосовувати штрафні санкції і до продавців м’яса, і до керівників ринків та всіх відповідальних за це осіб.
17-04-2005, 21:00
0
1 340