RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Більшість міліції вдається знайти, щоправда, не всіх знаходять живими.

За словами Андрія Максимюка, старшого оперуповноваженого групи з розшуку злочинців та безвісти зниклих громадян відділу карного розшуку УМВС області, за місяць у середньому надходить 20-25 заяв про зникнення безвісти. Цього року не вдалося знайти тільки двох. За минулий рік не розшукано шестеро осіб.

З дому люди йдуть з різних причин. У дітей – це переважно сімейні негаразди. Минулого року був випадок, коли хлопчик посварився з батьками, втік з дому і поїхав до Києва. Згодом сам повернувся назад. Буває, що батьки заявляють про безвісти зниклу дитину до міліції через 2-3 тижні, намагаються спочатку знайти самі. Переважно зникають діти з неблагополучних сімей.

Усіх зниклих минулого року дітей правоохоронці знайшли. Їх у розшуку було 38. Здебільшого діти, які втекли, займаються жебрацтвом. Буває, що вони прибиваються до циганів, разом з якими жебракують. Частину дітей знаходять у приймальнику-розподільнику, куди їх припроваджують за бродяжництво. Більшість дітей, які втекли з дому, за територію області не їдуть, а якщо і їдуть, то недалеко – до сусідніх областей. Але буває, що малі пускаються в далекі мандри. Був випадок, коли двоє братів 10-13 років взяли вдома гроші та велосипед і поїхали в невідомому напрямку. Хлопчаки дісталися аж до Києва. Одного з них згодом знайшли на одному з київських базарів, де він підробляв. Коли міліціонери з батьками поїхали до Києва, то знайшли і другого. Цим хлопцям просто захотілося вільного життя. Діти часто не розуміють, що далеко від домівок на них чигає реальна небезпека. Дехто нагулявшись, заночувавши у підвалах та поголодувавши, повертається додому самотужки.

Дорослі зникають з багатьох причини. Буває, що йдуть з дому психічно хворі чи старі люди, які нічого про себе не можуть розповісти. Зниклих минулого року двох хворих жінок, шукають досі. Буває, що люди гинуть – тонуть чи раптово помирають. Минулого року мертвими знайшли приблизно тридцятеро осіб.

Іноді з дому втікають дорослі чоловіки, які знаходять когось на стороні. Чоловік живе десь в іншому місті, займається бізнесом, має іншу жінку, а тут дружина оголосила його в розшук. Одного разу чоловік поїхав відпочивати, нікого не попередивши, а стривожена донька заявила його у розшук. Хоча був і випадок, коли про зникнення людини родичі заявили тільки через три роки.

Найдовше в області шукали старенького дідуся зі Сторожинецького району, який зник ще у 1995 році. В Івано-Франківській області нещодавно знайшли його тіло. Виявилося, що чоловік помер там ще у 1996 році. З живих найдовше був у розшуку чоловік з Хотинського району. Про його зникнення родичі заявили ще у 2002 році. А виявилося, що той поїхав на заробітки, нікого про це не повідомивши.

Під час свят також реєструється багато заяв про зниклих безвісти. Але ці особи переважно знаходяться за кілька днів. Хтось десь загуляв, рідним нічого не сказав, а потім, протверезівши, повернувся. Влітку часто втікають діти зі шкіл-інтернатів. Їх вивозять відпочивати до дитячих таборів, звідки ті намагаються якнайшвидше чкурнути.

Андрій Максимюк каже, що розшукати злочинця легше, ніж людину, яка зникла безвісти. За пошуком особи, яка скоїла злочин, можна чітко відпрацювати різні версії та вийти на його слід. Зі зниклими безвісти все набагато складніше.

Якщо у вас хтось зник, слід звернутися із заявою до місцевого райвідділу міліції. Правоохоронцям треба надати фотографію зниклої особи, бажано, зроблену нещодавно. Слід пригадати всі особливі прикмети людини, у що вона була одягнута. Після цього розпочинаються пошуки. Якщо протягом 10 днів виявити місцезнаходження людини неможливо, її оголошують у всеукраїнський розшук. У групи розшуку є спеціальна база даних, тож, якщо хтось із ваших близьких зник, можна звертатися за телефоном: 591563.
Редактор: admin
17-04-2005, 20:59
Коментарів 0 Переглядів 2 289

Теги -

Хлопець пройшов через Бахмут та Авдіївку, але звільнився. Вже згодом він знову добровільно пішов оператором FPV-дронів
На фронті Олександр Савчук був головним сержантом батареї артилерійського дивізіону

Збиратимуть кошти на ЗСУ та підтримуватимуть родини військових
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Кожен із нас - президент, кожен – головнокомандувач. Блог Ярослава Волощука
Не можу не поділитися з вами шокуючою новиною, що українці є найрозумніша нація на світі.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію