RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Консервний завод оживає

Колись це підприємство спіткала доля багатьох інших, які "обросли" боргами. Цьому заводу поталанило більше – він не збанкрутів, а перейшов до господарських рук. Нинішні власники консервного заводу обіцяють не лише налагодити виробництво, але вже цього року наситити ринок якісною продукцією.

Розповідає Володимир ШВЕДЮК, співвласник ТОВ "Лужанський консервний завод":

– Ми налагодимо роботу заводу по-новому. Найперше – покращимо умови праці робітників, робочі місця скорочувати не будемо. Навпаки, збільшимо їх, бо маємо намір розширити виробництво консервації. Усім колишнім працівникам ми гарантуємо роботу, обіцяємо вчасно виплачувати зарплату. Навіть вищу, ніж вони отримували раніше. Тим паче, що останні три місяці працівники взагалі не отримували зароблених грошей. Крім того, плануємо обновити застаріле обладнання, поновити лінії з виробництва. Нині шукаємо відповідне устаткування, завершуємо косметичний ремонт. Також забезпечимо відповідний санітарний стан приміщень, необхідний для виробництва продуктів харчування.

За словами співвласника заводу, для доброго результату необхідно зменшувати собівартість продукції. Шляхів є чимало, наприклад, сезонність робіт. Закуповувати деякі витратні матеріали – банки, кришки – краще взимку, коли вони коштують дешевше, а не влітку, у розпал сезону тощо. "Сировину купуватимемо у місцевих фермерів, сільських господарств сусідніх районів та у населення. А частину – вирощуватимемо самотужки. Переконані, що з висококласної, екологічно чистої сировини можна випускати якісну продукцію", – каже бізнесмен.

Володимир Шведюк впевнений, що все задумане вдасться, бо працюють на заводі професіонали, "фанати своєї справи".

Григорій ЖАЛОБА, директор підприємства:

– Плануємо поповнити ринок широким асортиментом овочево-фруктової консервації: березовий сік, компоти, варення з вишень, черешень, полуниці, чорної смородини, інших фруктів. Консервуватимемо помідори, огірки, кабачки. Взимку плануємо випускати м’ясні консерви: тушонки, гречку з м’ясом тощо. Маємо намір випускати й консервовані гриби, адже у наших лісах багато опеньків, маслюків, білих грибів. Відкриємо цех з виробництва соків, бо досі цей завод випускав лише березовий сік. Мріємо запровадити лінію з виробництва дитячого харчування. Це буде непросто, але, гадаю, важливо, адже для цього використовуватимемо винятково власну, екологічно чисту сировину.
Редактор: admin
12-04-2005, 14:14
Коментарів 0 Переглядів 2 716

Теги -
У Чернівецькій області переходи громад до ПЦУ відбуваються менш інтенсивно, ніж у сусідніх областях

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.