Колись це підприємство спіткала доля багатьох інших, які "обросли" боргами. Цьому заводу поталанило більше – він не збанкрутів, а перейшов до господарських рук. Нинішні власники консервного заводу обіцяють не лише налагодити виробництво, але вже цього року наситити ринок якісною продукцією.
Розповідає Володимир ШВЕДЮК, співвласник ТОВ "Лужанський консервний завод":
– Ми налагодимо роботу заводу по-новому. Найперше – покращимо умови праці робітників, робочі місця скорочувати не будемо. Навпаки, збільшимо їх, бо маємо намір розширити виробництво консервації. Усім колишнім працівникам ми гарантуємо роботу, обіцяємо вчасно виплачувати зарплату. Навіть вищу, ніж вони отримували раніше. Тим паче, що останні три місяці працівники взагалі не отримували зароблених грошей. Крім того, плануємо обновити застаріле обладнання, поновити лінії з виробництва. Нині шукаємо відповідне устаткування, завершуємо косметичний ремонт. Також забезпечимо відповідний санітарний стан приміщень, необхідний для виробництва продуктів харчування.
За словами співвласника заводу, для доброго результату необхідно зменшувати собівартість продукції. Шляхів є чимало, наприклад, сезонність робіт. Закуповувати деякі витратні матеріали – банки, кришки – краще взимку, коли вони коштують дешевше, а не влітку, у розпал сезону тощо. "Сировину купуватимемо у місцевих фермерів, сільських господарств сусідніх районів та у населення. А частину – вирощуватимемо самотужки. Переконані, що з висококласної, екологічно чистої сировини можна випускати якісну продукцію", – каже бізнесмен.
Володимир Шведюк впевнений, що все задумане вдасться, бо працюють на заводі професіонали, "фанати своєї справи".
Григорій ЖАЛОБА, директор підприємства:
– Плануємо поповнити ринок широким асортиментом овочево-фруктової консервації: березовий сік, компоти, варення з вишень, черешень, полуниці, чорної смородини, інших фруктів. Консервуватимемо помідори, огірки, кабачки. Взимку плануємо випускати м’ясні консерви: тушонки, гречку з м’ясом тощо. Маємо намір випускати й консервовані гриби, адже у наших лісах багато опеньків, маслюків, білих грибів. Відкриємо цех з виробництва соків, бо досі цей завод випускав лише березовий сік. Мріємо запровадити лінію з виробництва дитячого харчування. Це буде непросто, але, гадаю, важливо, адже для цього використовуватимемо винятково власну, екологічно чисту сировину.
12-04-2005, 14:14
0
2 716