RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Відпустка – річ необхідна для нашого організму. Але одні під час відпустки мають намір просто відпочити, а інші – ще й покращити стан здоров’я. Отож, якщо ви вирішили підлікуватися, для цього потрібно правильно підібрати курорт.

Брусниця – за підвищеної кислотності

Гастрити, холецистити, виразки, тобто всі шлунково-кишкові хвороби "вимивають" мінеральною водою.

– Санаторії у Моршині корисні людям, у яких хвора печінка, шлунок, жовчний міхур, – каже гастроентеролог Лариса МАЛЮК. – У Трускавці лікують печінку та жовчний міхур. З хворим шлунком та гастритами також можна їхати до Куяльника Одеської області. Це місце більшість людей знає завдяки лікувальним грязям, але там є і мінеральна вода, яка допомагає при шлунково-кишкових хворобах.

Тим, хто не має можливості поїхати підлікуватися за межі області, можна поїхати до Брусниці Кіцманського району. Брусницька мінеральна вода, за словами Лариси Самійлівни, корисна людям, які потерпають від гастритів, гастродуоденітів та підвищеної кислотності.

Із хворим серцем –

до Хмільника

Щоби протягом року якомога менше турбували серцево-судинні захворювання – відвідайте санаторії у Хмільнику.

– Своїм хворим ми радимо під час відпустки відвідати Хмільник, – каже кардіолог Віктор ТАЩУК. – Там ідеальне місце, щоби підлікувати не лише серце, а й нервову систему, остеохондроз.

А ось щодо моря, то тут Віктор Корнійович людям із серцево-судинними захворювання радить бути обережними.

– У Ялті є кардіологічні курорти, але зараз вони, на жаль, нерентабельні. Крім того, "сердечникам" та гіпертонікам краще уникати спеки. Для них найкорисніший відпочинок – навесні та восени. Загалом для людей із хронічними хворобами прямі сонячні промені небажані, тому краще дочекатися "несезону". Але якщо ви все ж поїхали відпочивати на море, то на пляжі перебувайте до 10 та з 17 години.

Модний відпочинок у Туреччині, Болгарії чи Єгипті не вважається лікувальним.

– Якщо хочете позасмагати під наглядом лікаря – їдьте до Криму, а якщо ні – за кордон, – каже лікар.

З дітьми їдьте

до Євпаторії

Для оздоровлення ідеальне місце – Крим. Із дітьми найкраще поїхати до Євпаторії, де є дитячі курорти. Море тут тепле і неглибоке, клімат помірний – одночасно морський і степовий. Крім того, до Євпаторії бажано поїхати людям, у яких проблеми з опорно-руховим апаратом.

З дітьми, які часто потерпають від застуд, бажано їхати на Азовське море. На Азові з півночі – дме сухий степовий вітер, з півдня – насичений йодом морський.

Морське повітря особливо корисне людям із ЛОР-захворюваннями. Поєднання морського і гірського повітря, яке є в Ялті, допоможе підлікувати бронхо-легеневі та ЛОР-захворювання.

Одеські лимани корисні для опорно-рухового апарату. Плавання у солоній воді розслабляє кістково-м’язову систему, це корисно при остеохондрозі і радикуліті.

Гори допоможуть алергетикам

Гірське повітря корисне насамперед хворим на алергію, адже на висоті алергенів практично немає. Крім того, підкорити невеликі вершини можуть хворі на атеросклероз та артрит.

Чисте і свіже повітря покращить самопочуття і у "сердечників".

– Буковинські Карпати кліматично підходять для тих, у кого є проблеми із серцево-судинною системою, та для тих, хто потерпає від бронхо-легеневих захворювань. Але прогулянки у горах повинні бути не надто тривалими і на невелику висоту, – радить кардіолог Віктор Тащук.

Поєднати лікування і відпочинок цілком можливо, але іноді для покращення здоров’я достатньо змінити обстановку на нетривалий час, отримати нові враження, адже позитивні емоції також лікують.


Лікувальний профіль курортів

- Хмільник (Вінницька область) – серцево-судинні захворювання, нервову систему, хвороби опорно-рухового апарату.

- Немирів (Львівська область), Гола Пристань (Херсонська область) – лікування тут допоможе "забути" про радикуліт чи колишні переломи.

- Моршин (Львівська область) – профілюється на гастроентерології.

- Трускавець (Львівська область) – захворювання нирок, печінки, жовчного міхура, захворювання опорно-рухового апарату.

- Ялта (Крим) – пульмонологія, захворювання ЛОР-органів.

- Євпаторія (Крим) – профілюється на неврології та опорно-руховому апараті.

- Солотвина (Закарпаття) – бронхіальна астма, артрит.

- Куяльник (Одеська область) – шлунково-кишкові хвороби, опорно-руховий апарат, нервова система.

Редактор: admin
23-06-2005, 21:01
Коментарів 0 Переглядів 6 376

Теги -
Впродовж вихідних заплановані різноманітні заходи

"Ви, напевно, навіть не уявляєте до кінця, як допомогли", - звернувся президент до учасників Курської операції
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Представили твори Тамари Покотило та Івана Малованюка


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.