RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

На службі в міліції області перебуває вісім службових собак. Вони несуть свою службу не гірше за людей. Як розповів начальник кінологічного центру УМВС області Василь КРЕЧУНЯК, за шість місяців кінологи центру 120 разів виїжджали на місце скоєння злочину у складі слідчо-оперативної групи. У 52-х випадках злочини було розкрито за допомогою пошукових собак.

Найкращі служаки –вівчарки

На службі у буковинській міліції – винятково німецькі вівчарки. Кінологи пояснюють це тим, що собаки цієї породи найкраще підходять на роль службових, вони розумні, легко вчаться та витривалі. Цуценят закуповують у Києві, Харкові, виводять самі. Одне цуценя може коштувати від однієї до двох з половиною тисяч гривень. Вівчарки з кінологічного центру можуть шукати зброю, наркотики, брати слід злочинця та затримувати його. Для тренованої собаки не проблема перестрибнути через двометровий бар’єр. Навиків пошуку зброї собак навчають через гру. Вибирається якийсь предмет - річ, яку пса привчають приносити за командою "апорт!". Василь Кречуняк спростував чутки про те, що собак, тренованих на пошук наркотиків, роблять наркоманами і тому вони й шукають ці речовини. Під час навчання собаку вчать приносити, наприклад, м’ячик. Згодом в отвір в ньому кладуть наркотики. Собака звикає до того, що предмет, який вона повинна знайти, має саме такий запах. Так само у випадку зі зброєю та вибухівкою. Щоправда, на відміну від собак, які, знайшовши наркотики, подають голос чи шкрябають місце, де вони заховані, треновані на вибухівку мовчать. Коли пес виявить вибухівку, яка знаходиться десь вгорі, він сідає біля того місця. Якщо внизу – лягає. Так їх тренують тому, що є різні детонатори. Коли пес подасть голос чи зачепить вибухонебезпечний предмет, він може вибухнути.

Пошукові собаки треновані на те, щоби брати слід та затримувати злочинців. Нещодавно у Глибоцькому районі на місце пограбування виїхав кінолог із собакою. Пес взяв слід і сам затримав двох грабіжників.

Кожний пес має свого господаря-кінолога. Той виховує його змалечку, доглядає, прибирає за ним. Про собаку треба піклуватися, як про дитину. За словами молодшого інспектора-кінолога Василя КИРНИЧНОГО, вчити собаку слід в ігровій формі. Коли тварина сприймає навчання як гру, то й вчиться із задоволенням. Його собаці Алі виповнилося тільки дев’ять місяців, але пес вже впевнено долає лінію перешкод, на якій має видряпатися по драбині на шестиметрову висоту та перестрибнути двометровий бар’єр. Незабаром собака після курсу підготовки складатиме залік і після того може приступати до служби.

Годують вихованців центру сухим собачим кормом, кожен кінолог приносить для свого собаки ласощі – м’ясо, ліверну ковбасу. Хоча кажуть, що для того, щоби тварина була зацікавлена вчитися, вона має бути трохи голодною.

Добре навчений пес жодного кроку не зробить без команди. Тож, як твердять кінологи, випадки, коли собаки нападають на своїх господарів, спричинені не агресією тварини, а потерпілими. Тренуючи собаку, в жодному разі не можна його бити. Найсуворіше покарання – це жорсткий нашийник.

Кіт Їжачок також служить

Є серед вихованців центру і досить незвичний. Це кіт Їжачок. Серед десятка собак він почуває себе абсолютно комфортно, а ті сприймають його за свого і не чіпають. Один із кінологів жартома навчив кота прибігати за командою до господаря, сідати та подавати лапку. Враховуючи норовливий характер котів, тренеру потрібно було мати неабиякий талант.

У кінологічній службі хтось має досвід зі служби в армії, хтось з дитинства займається собаківництвом. Без взаєморозуміння із собакою злочинця не затримаєш.
Редактор: admin
23-06-2005, 21:12
Коментарів 0 Переглядів 2 148

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Виставка присвячена бруківці, оскільки назву проєкту "Камінь за оком" митець взяв у поета Пауля Целана


Уроки  демократії  від  британської  монархії. Блог Ярослава Волощука
Найстарша у світі держава парламентаризму, Велика Британія, наочно показала приклад
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.