RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівці – Конча-Заспа – Чернівці

Першою командою, яка виграла і чемпіонат, і Кубок України серед ветеранів, стала чернівецька "Буковина". Цьогорічні чемпіони України у своєму третьому кубковому фіналі здолали донецький "Шахтар", якому торік у вирішальному поєдинку, там же, в манежі ФК "Динамо" у Кончі-Заспі, поступилися у "дзеркальному" варіанті.

"Буковина" – "Шахтар" – 2:1 (0:1)

Голи: Валерій Королянчук (54), Віктор Мглинець (70) – Анатолій Скирчук (8).

"Буковина": Павло Сиротін, Юрій Шелепницький, Тарас Шелепницький (75, Олег Голобуцький), Олександр Сопін (32, Василь Горук), Ярослав Скрипник (65, Іван Гакман), Іван Фединяк, Юрій Сапожник (Савчук), Володимир Борисевич, Дмитро Білоус, Валерій Королянчук – к/к, Віктор Мглинець. Запасні: Віктор Гоголь, Олександр Дейнеченко, Ігор Грималюк, Микола Грінка, Ярослав Клецько, Іван Рихло, Віталій Куниця, Володимир Баб’юк, Валерій Чинуш, Олег Федюков. Граючий представник команди – Сергій Задорожняк.

"Шахтар": В. Єлінскас, О. Бабій,

С. Ященко – к/к, В. Гошкодеря,

А. Скирчук, Г. Орбу, С. Погодін,

О. Бридун (58, Г. Ільяшевич), І. Леонов, С. Сисоєв (41, С. Зозуля).

Судді: С. Дзюба, Ю. Власенко,

М. Даневич (Київ).

Попередження: Ю. Шубін (71), Г. Орбу (75).


До свого першого кубкового тріумфу ветеранська "Буковина" йшла не один рік. І починався цей шлях, напевно, ще тоді, коли найстарший у цій "золотій" команді гравець – 50-річний Іван Гакман – вперше познайомився з м’ячем десь на рогізнівській толоці. Але сьогодні ми закцентуємо увагу переважно на останніх кроках до історичного "золотого дублю".

Невдалий початок

До синтетичного покриття манежу "Динамо" швидше пристосувалися "гірники", що й не дивно, адже вони мають значно більше можливостей тренуватися і грати за подібних умов. Проте суттєвої переваги "Шахтар" не мав. І навіть швидкий гол донеччан став результатом не потужної атаки, а помилки буковинців та вдало проведеної контратаки, яку "пострілом" з кута карного майданчика у дальню "шістку" завершив Анатолій Скирчук.

Незабаром дедалі "гарячіше" стало біля воріт "Шахтаря". На 12-й хвилині під тиском Віктора Мглинця суперник не зовсім вдало відпасував назад своєму голкіперу Валентинові Єлінскасу, який, намагаючись уникнути кутового, у стрибку залишив м’яча у грі, але відкотив його у ноги нашому форварду. На щастя для "гірників", удар Віктора у порожні ворота встиг заблокувати оборонець. Через три хвилини подібна ситуація виникла біля воріт "Буковини". Павло Сиротін, перериваючи гострий простріл, відбив м’яча в ноги набігаючому Сергієві Погодіну, але його удар теж встигли заблокувати. На 21-й хвилині після ефектного удару Володимира Борисевича головою у падінні м’яч пролетів за декілька сантиметрів від лівої стійки "рамки" донеччан. Так само в небезпечній близькості до воріт "просвистіла" шкіряна куля і після "пострілу" з 18-ти метрів екс-гравця збірної Геннадія Орбу. На 37-й хвилині близьким до результативної передачі був Білоус. Вкотре "розібравшись" з декількома суперниками, Дмитро перекинув м’яча через воротаря на дальню штангу, де "вирок" готовий був виконати Валерій Королянчук. Але останньої миті до м’яча дотягнувся захисник. І, нарешті, на доданій хвилині першого тайму після подачі кутового повз ту ж ліву стійку головою пробив перший капітан збірної незалежної України Юрій Шелепницький.

Могло бути

і краще, і гірше...

Другу сорокахвилинку активніше розпочала "Буковина". На 43-й хвилині Мглинець заробив штрафний неподалік від чужого карного майданчика, але гарматний удар граючого президента ветеранської "Буковини" Юрія Савчука прийшовся у стінку. З подібної позиції зі штрафного через три хвилини Погодін пробив вище протилежних воріт. На 48-й хвилині Борисевич довгим пасом з середини поля "знайшов" у карному майданчику Мглинця, який з розвороту пробив повз ліву штангу. За хвилину наші надії на трофей ледь не перекреслив Олександр Бридун, який вискочив сам на сам з Сиротіним, але коли здавалося, що результативного удару вже не уникнути, відчайдушним кидком у ноги його заблокував Ярослав Скрипник. На 53-й хвилині після передачі Мглинця Королянчук скинув головою м’яча під удар Борисевичу, який з 14-ти метрів з лету пробив повз праву стійку. Кількість небезпечних моментів переросла в якість через хвилину. Вдалий навіс Білоуса – і Королянчук з близької відстані "розстрілює" головою ворота "Шахтаря" – 1:1. На 64-й хвилині Мглинець виклав ефектний пас Королянчуку, який, дотягуючись до м’яча, з лінії воротарського майданчика пробив у поперечину. Ще один гол, як кажуть, назрівав. На 70-й хвилині, зупиняючи прорив Борисевича, "помаранчевий" захисник зіграв рукою майже на лінії карного майданчика, а Мглинець, немов рукою, зі штрафного спрямував м’яча через стінку в правий нижній кут – 2:1! Далі "гірники" нічого серйозного біля воріт Сиротіна так і не створили. А ось "россо-нері" могли збільшити рахунок. На 78-й хвилині Мглинець пустив у прорив Білоуса, який з правого флангу забіг на "побачення" з Єлінскасом, але не став бити, а вирішив віддати пас Королянчуку, але... офсайд. На першій доданій хвилині Білоус з Королянчуком ледь не повторили результативну комбінацію, але цього разу Валерій пробив головою в праву стійку. Це був останній небезпечний момент перед фінальним свистком, який зафіксував перший в історії ветеранського футболу "золотий дубль".

Головний трофей – від заслужених майстрів

Кубок України та переможні медалі гравцям "Буковини" вручили заслужені майстри спорту Володимир Трошкін та Андрій Біба. А ще організатори змагань відзначили спеціальними призами голкіперів обох команд – Павла Сиротіна та Валентина Єлінскаса, а також по троє кращих за амплуа: у "Буковині" – Юрій Шелепницький, Дмитро Білоус, Валерій Королянчук, у "Шахтаря" – Ігор Шубін, Сергій Погодін та Анатолій Скирчук.

Капітан і найрезультативніший форвард "Буковини" Валерій Королянчук зазначив, що молоді душею ветерани присвячують перемогу всім землякам, які за них вболівали, а також пам’яті колишнього партнера по команді Михайла Добрянського, який так і не дочекався омріяного трофею... А Юрій Шелепницький порівняв переможні емоції зі щасливими миттєвостями тріумфу з "Чорноморцем" у першому Кубку незалежної України.

Починаючи з наступних номерів, "МБ" ближче знайомитиме читачів з героями ветеранського сезону.

Редактор: admin
6-12-2005, 20:33
Коментарів 0 Переглядів 2 171

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.