RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Серед нових винаходів, які беруть на озброєння найкращі армії світу, дедалі більше таких, що лише тимчасово виводять із ладу живу силу та паралізують роботу інженерного забезпечення.
Вісімка найперспективніших видів озброєнь


- Роботи і дрони. Це військові системи й обладнання, якими людина не керує безпосередньо. Вони контролюються дистанційно або через комп’ютер. Повітряні безпілотні системи називають дронами, наземні – роботами.
Найчастіше вони використовуються армією США, наприклад, під час військових дій в Іраку. У майбутньому, на думку деяких вчених, воювати будуть тільки роботи.


- Лазерні гармати, що засліплюють. Спочатку лазер використовували лише для вказування цілі – "зайчик" лазерного прицілу стрілецької зброї. У такий же спосіб наводяться ракети і снаряди. А недавно створено першу повноцінну лазерну нелетальну гармату. Її призначення – тимчасове засліплення променем супротивника.
n Космічні бомбардувальники. Головна їх перевага – відсутність на орбіті кордонів, що дозволяє розміщувати космічні апарати безпосередньо над територією ворожої країни. Наразі активно використовуються лише супутники-шпигуни. Але розробляються проекти бомбардувальників та винищувачів, які зможуть підніматися на навколоземну орбіту.


- Надшвидкісні літальні апарати. Нині вчені працюють над машинами, які можуть літати зі швидкістю, що уп’ятеро і більше перевищуватиме швидкість звуку. У США триває робота над створенням реактивного двигуна, в якому немає традиційних турбін. Вчені одного з американських наукових центрів вважають цілком реальним найближчим часом досягти швидкості у 15 разів вищої за швидкість звуку.


- Мікрохвильові гармати. Принцип дії мікрохвильової гармати подібний до роботи аналогічної побутової печі. Якщо застосовувати гармату проти людини, спрямовані мікрохвилі проникатимуть у шкіру, нагріватимуть рідину клітин шкіри і спричинюватимуть нестерпний біль, подібний за відчуттями до опіку. Зброя не завдає сильних травм, але у такий спосіб можна керувати поведінкою людей. Наприклад, під час придушення масових виступів.
Нині американці випробовують наземну "мікрохвильову гармату" в Іраку.


- Електрошокові тазери. Тазерами називають електрошокові пристрої дистанційного застосування. Тазер вистрілює двома електродами, які проколюють шкіру. Через тіло людини пропускається розряд струму в 50 тисяч вольт, що на деякий час її паралізує. Виробники називають тазери несмертельною зброєю, і в США їх використовують третина поліцейських відділків. Дійсність, однак, така, що за п’ятирічну історію застосування електрошокових пістолетів вони вбили 156 осіб.


- Електромагнітний імпульс. Існує і зброя, що впливає на апаратуру, а не безпосередньо на людей. Її ще називають "електромагнітною бомбою". Потужне джерело електромагнітного випромінювання створює поле, внаслідок чого виникає короткочасна перенапруга в тисячі вольт. Як результат, не витримують і перегорають провідники та доріжки мікросхем, виводячи з ладу обладнання.
Захисту від електромагнітного імпульсу поки що не існує. Наслідки вибуху доведеться ліквідовувати декілька місяців.


- Військові хакери. Розвиток військових технологій відбувається кількома напрямками – отримання інформації, її захист, а також знищення інформаційної інфраструктури противника. Зокрема, у багатьох країнах готуються команди військових хакерів, які з початком бойових дій повинні проникати у комп’ютерні мережі супротивника і блокувати їх. Інші групи покликані захищати власні мережі від подібних атак ворога.
Новітні технології доступні лише найбагатшим країнам. Більшість же армій воюють по-старому.

Редактор: admin
4-05-2006, 19:02
Коментарів 0 Переглядів 2 563

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.