RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На думку одного з лідерів БЮТ, Олександра Турчинова, з урядом Януковича в економіку повернулися тіньові схеми, а комунальні тарифи разом з інфляцією "з’їли" всі ті жалюгідні надбавки до зарплат і пенсій, що їх виділив уряд.
– Олександре Валентиновичу, відомо, що опозиція, зокрема ваш Блок Юлії Тимошенко, послідовно домагалася внесення змін до Державного бюджету 2007 року з метою збільшення пенсій та заробітних плат. І ось перший віце-прем’єр Микола Азаров заявив, що з 1 квітня Уряд готовий до такого збільшення. Чи можна сказати, що влада переграла опозицію на цьому полі?
– Знаєте, уряд Януковича нагадує мені сільського ледацюгу з анекдоту, який хотів влітку працювати вчителем, а взимку – комбайнером. Так само і уряд ледь-ледь підвищує зарплати і пенсії з 1 квітня, а тарифи на житлово-комунальні послуги збирається знижувати, коли в цьому вже не буде крайньої потреби – навесні, коли закінчиться опалювальний сезон. Також не береться до уваги, що астрономічні тарифи разом з інфляцією впродовж часу правління Януковича з’їли заощадження людей вщент. У цьому разі говорити про підвищення зарплат чи пенсій на 20 гривень – звичайнісіньке лицемірство. У людини забрали 200 гривень на місяць, а взамін дали двадцять. Це справжній грабунок, а не соціальна політика.
– А що пропонує опозиція?
– Опозиція не тільки пропонує, вона діє. Насамперед, треба сказати, що ми примусили Кабінет Міністрів бодай мінімально підвищити зарплати і пенсії, а для цього і блокували трибуну, і вимикали світло у парламенті. Бо в іншому разі навіть цієї 20-гривневої надбавки люди б не дочекалися. Окрім того, наш лідер Юлія Тимошенко відвідала близько десяти міст України. Майже скрізь, де вона побувала, знижено тарифи на житлово-комунальні послуги, запроваджено аукціони на землю, ліквідовано корупцію в сфері землекористування. Саме опозиція замість влади знижує тарифи і наводить лад в країні, а уряд Януковича лише звітує, забувши, що люди не їдять даних Держкомстату і не можуть покласти до холодильника бадьорі звіти пана Азарова.
– Але, по суті, чим ваші пропозиції щодо збільшення пенсій і зарплат відрізняються від пропозицій уряду?
– Відрізняються передусім тим, що уряд взагалі не має таких пропозицій і навіть не хоче їх розглядати. Ми хочемо реально збільшити доходи людей, а Кабінет Януковича – видати урядовий рекет за благодійність. На наше переконання, підвищувати зарплати і пенсії треба з 1 січня, а не з 1 квітня – це по-перше, з урахуванням втрат від зростання житлово-комунальних тарифів та інфляції – це по-друге, будь-якому зростанню тарифів мусить передувати збільшення пенсій і заробітних плат – це по-третє. Лише в такому разі ми можемо сказати, що вжито всіх заходів для соціального захисту людей. Коли Юлія Тимошенко стала прем’єр-міністром, вона за два місяці зуміла компенсувати дефіцит державного бюджету 30 мільярдів гривень. Реальні доходи населення зросли на 35 відсотків. Це найбільше зростання доходів громадян за всю добу незалежності. А сьогодні уряд Януковича сором’язливо тицяє людям по 20 гривень.
– Але опозиції, на відміну від уряду, не треба турбуватися, де взяти кошти для соціальних програм.
– Повірте мені, гроші для цього є. Скарги і стенання Кабміну Януковича з приводу хронічної нестачі коштів – це крокодилячі сльози. Блок Юлії Тимошенко створив спеціальну аналітичну групу, яка впродовж місяця вивчала доходну частину державного бюджету. Це – дуже серйозна робота. Мушу сказати, що вже сьогодні уряд Януковича свідомо приховує 15 мільярдів гривень. Ці гроші, маємо таку підозру, можуть переміститися в тіньові сфери. Ми хочемо їх скерувати на соціальні програми, доки вони не пішли обслуговувати програми корупційні. Ми готові передати наші аналітичні висновки урядові, але сам уряд не хоче брати їх до уваги. Я розумію, що Януковичеві та його команді дуже важко ділитися "заробленим чесною працею".
– Уряд говорить, що витратив кілька місяців на нормалізацію економічного становища, а тепер почне працювати на розвиток. Опозицію не влаштовує такий варіант?
– Уряд Януковича витратив кілька місяців на відновлення тіньових схем в економіці, реабілітацію так званих вільних економічних зон, які є озоновими дірками в національному господарстві, зловживання з відшкодуванням податку на додану вартість. В Україні повернулася тінь разом з тіньовиками. Микола Азаров договорився до того, що збільшення доходів населення – це дуже погано і негативно впливає на економіку. Знаєте, мені здається, що так себе можуть вести лише окупанти стосовно поневолених народів, а не "рідні" урядовці. Я переконаний, що команда Януковича – це найнепрофесійніший і найгірший уряд в історії всієї України.
– Ви виступаєте за проведення дострокових виборів до Верховної Ради. Однак соціологи стверджують, що повторні вибори дадуть приблизно такі самі результати, які і рік тому. То чи варто починати?
– Мені здається, що поважна і грунтована наука соціологія не враховує політичну свідомість громадян України, яка дуже стрімко змінюється. Ви ж пригадуєте рекламну кампанію Партії регіонів "Покращення вашого життя вже сьогодні". Якби тоді люди знали, що це "покращення" реально означатиме зростання корупції, чотириразове збільшення тарифів, відновлення кучмізму, шалений ріст інфляції при зменшенні реальних доходів... Мені здається, що тоді результати виборів були б дещо іншими.
– Тобто ви прогнозуєте, що на повторних виборах опозиція зможе перемогти...
– А ми не прогнозуємо. Ми впевнені у нашій перемозі. Сьогодні кожен зайвий день перебування Януковича при владі несе такі колосальні негативи для країни, за які треба буде розплачуватися роками. Наше завдання – максимально скоротити їхні дні перебування при владі.
Редактор: admin
22-03-2007, 13:03
Коментарів 0 Переглядів 1 852

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.