
Для приготування, наприклад, рибної солянки беруть декілька сортів риби. Крім традиційних для риби цибулини, зелені, перцю, лаврового листка, кладуть корінь селери.
Рибні супи можуть бути також густими і непрозорими. Їх заправляють борошном із маслом, огірковим розсолом, додають перлову або рисову крупу. Іноді можна рибне філе, перш ніж покласти в суп, трохи підсмажити на олії. Але бульйон для супу, як і для юшки, потрібно готувати завчасно. Для цього у киплячу воду покладіть цілу цибулину, перець, лавровий лист, кістки та шкіру риби. Потім процідіть і покладіть підготовлені шматочки риби у готовий рибний бульйон. n
Суп зі щуки
або судака
Зварити бульйон із кореня селери, солі, перцю, лаврового листка, букету зелені. Процідити та вистудити. Щуку або судака середнього розміру почистити і покласти цілою у прохолодний відвар. Поставити на великий вогонь – нехай закипить. Зменшити вогонь і залишити на 15-20 хвилин.
Тим часом дрібно нарізану цибулину підсмажити на олії, всипати до неї півсклянки борошна, перемішати. Влити 3 склянки процідженого рибного бульйону, прокип’ятити, процідити. Перелити у каструлю, додати картоплю і зварити до готовності.