Рибний суп для більшості з нас асоціюється з рибальською юшкою. Її готують зі свіжого улову і, бажано, на відкритому вогні. Але є й інші, більш вишукані та більш "домашні" варіанти рибного супу.
Для приготування, наприклад, рибної солянки беруть декілька сортів риби. Крім традиційних для риби цибулини, зелені, перцю, лаврового листка, кладуть корінь селери.
Рибні супи можуть бути також густими і непрозорими. Їх заправляють борошном із маслом, огірковим розсолом, додають перлову або рисову крупу. Іноді можна рибне філе, перш ніж покласти в суп, трохи підсмажити на олії. Але бульйон для супу, як і для юшки, потрібно готувати завчасно. Для цього у киплячу воду покладіть цілу цибулину, перець, лавровий лист, кістки та шкіру риби. Потім процідіть і покладіть підготовлені шматочки риби у готовий рибний бульйон. n
Суп зі щуки
або судака
Зварити бульйон із кореня селери, солі, перцю, лаврового листка, букету зелені. Процідити та вистудити. Щуку або судака середнього розміру почистити і покласти цілою у прохолодний відвар. Поставити на великий вогонь – нехай закипить. Зменшити вогонь і залишити на 15-20 хвилин.
Тим часом дрібно нарізану цибулину підсмажити на олії, всипати до неї півсклянки борошна, перемішати. Влити 3 склянки процідженого рибного бульйону, прокип’ятити, процідити. Перелити у каструлю, додати картоплю і зварити до готовності.
13-05-2006, 14:46
0
3 398