
Дієтичними продуктами вважають м’ясо птиці – курятину, індичатину, але не качатину і гусятину, вони надто жирні. Декілька разів на тиждень, хоча б двічі, треба годувати школяра рибою, цей продукт легко засвоюється, багатий на вітаміни та мінеральні солі. Салати бажано заправляти оливковою олією. Круп’яні та овочеві супи можна готувати через раз – вегетаріанські і на м’ясному бульйоні. А м’ясо повинно бути свіжим і нежирним.
Менше ковбас, сосисок, а також копченини, гострої і смаженої їжі.
Не привчайте дітей до солодких газованих напоїв. Краще зварити компот із сухофруктів чи приготувати сирий журавлиний морс. Ці напої треба чергувати. Корисно випивати й склянку-дві звичайної очищеної негазованої води. Стежте за кількістю рідини – старші діти повинні отримувати не менше літра-півтора на день.
Важливе місце у раціоні дитини займають овочі у будь-якому вигляді. Сирі у салатах, приправлені зеленню та оливковою олією, тушені, варені. Незамінні у харчуванні буряк, морква, цибуля, бобові, кабачки, баклажани, часник і капуста. Щодня яблука, груші, апельсини, мандарини, банани та інші фрукти забезпечать організм необхідними вітамінами. А ось картопля і макарони не підходять для щоденного раціону школяра.