Овен. Любить екстравагантну їжу, соковите м’ясо з гострими приправами, ягнятину, козятину, овочі, солодощі. Повинен вживати каші, рибу, капусту, редиску, буряк, моркву, перець, петрушку, кріп, зелену цибулю, грейпфрут, гарбуз. Треба дотримуватися суворого режиму харчування, утримуватися від поглинання їжі вночі.
Пити не варто червоні вина. Можна випивати не більше двох келихів шампанського.
Корисно: влаштовувати погодинну дієту, їсти рибу, але не консерви. З молочних продуктів – твердий і домашній сири, з фруктів – банани, родзинки. А також обліпиху, калину, чорниці, мигдаль і фісташки.
Телець. Його принцип – що більше страв на столі, то краще. Тому йому треба дотримуватися міри у їжі, пам’ятати, що смачне не завжди корисне. Його організм потребує фруктів: апельсинів, лимонів, яблук, слив, груш. Треба вживати більше салатів із моркви та капусти.
Пити алкоголь обережно, але дозволяється дегустувати вина з насиченим смаком.
Корисно: супи, риба, яловичина, горох, фенхель, шпинат, буряк, цвітна капуста, помідори, авокадо, банани, вишня, персики, хурма, айва, малина, петрушка. До чаю додавати настій з брусниці, ромашки.
Близнюки. Експериментатори, обожнюють страви різних національних кухонь: узбецький плов, італійську піцу, угорський гуляш. З раціону не варто виключати яйця, сир, горіхи. Іноді можна потішити себе гострими стравами.
Пити легкі, прохолодні вина, мускати.
Корисно: цвітна капуста, селера, боби, м’ясо, баклажани, груші, оливки, абрикоси, гранат.
(продовження у наступних випусках "Порадника")