Вечеря для найромантичнішого свята

---
3 422
0
Салат із кальмарів
250 г кальмарів, 250 г квашеної капусти, 25 г журавлини або інших кислих ягід, 1 яблуко, 100 г зеленої цибулі, 1 ч. л. меду, зелень.
Почищених кальмарів покласти в киплячу воду і варити 2-3 хвилини. Нарізати соломкою, змішати з відтиснутою капустою, нарізаними соломкою яблуками, зеленою цибулею, журавлиною. До чверті склянки бульйону, що залишився після приготування кальмарів, додати мед, перемішати і заправити салат.


Овочевий салат із шинкою
200 г кореню селери, 100 г шинки, 100 г маринованих грибів, 100 г яблук, 200 г картоплі, 200 г буряка, 0,5 ч. л. гірчиці, 50 г оцту, 100 г майонезу, зелень петрушки.
Овочі зварити і дрібно нарізати. Буряк і картоплю – скибками. Шинку, яблука, селеру, гриби – соломкою. Гірчицю, оцет, олію збити, змішати з майонезом і залити цією сумішшю салат. Перемішати.


Оригінальний салат
300 г вареного м’яса курки, 150 г вареного язика, 150 г варених грибів, 100 г консервованої спаржі, 100 г зелені, 200 г майонезу.
М’ясо, язик, гриби і спаржу дрібно нарізати. Зелень помити, висушити і нарізати. Все змішати, заправити майонезом, додати сіль, чорний перець.


Селера з оливками
Нарізати 2-3 цибулини, обсмажити в олії. Додати повну столову ложку томатного пюре і ще трохи обсмажити. Посолити, додати 1 ч. л. меленого солодкого червоного перцю, розвести водою до соусу середньої густини. Почистити два корені селери, нарізати скибками і покласти в киплячий соус, щоби селера була покрита повністю. Варити на маленькому вогні. Коли селера стане досить м’якою, додати 10-15 оливок без кісточок і доварити. Подавати страву холодною, посипавши чорним перцем.


Креветки в кульках
300 г креветок, 1 яблуко, 100 г зеленого салату, 0,5 склянки майонезу, лимон, 1 помідор.
Креветки зварити і почистити. Яблуко натерти на крупній терці, все скласти в миску. Додати майонез, лимонний сік, сіль, перець, розмішати і сформувати кульки. Покласти їх у листки салату. На кожну з кульок додатково покласти ще по чайній ложці майонезу. Посипати червоним перцем, прикрасити скибочками помідора або смужками солодкого перцю.


Телятина під соусом "Тартар"
1 кг телятини, 1 склянка варених грибів, 100 г вареного або копченого язика, 1 цибулина, 3 ст. л. вершкового масла, 2 яйця, сіль, перець.
Телятину двічі перемолоти на м’ясорубці, гриби та язик дрібно нарізати. Цибулю нашаткувати і потушкувати у вершковому маслі. Все змішати, додати яйця, сіль, перець. Із отриманої маси сформувати батон, загорнути його у вологу серветку з тканини або марлю, кінці зав’язати шпагатом. Батон покласти в сотейник або на глибоке деко і залити 0,25 літра вина і водою. Води треба взяти стільки, щоби рідина повністю покрила м’ясо. Додати 1 ст. л. масла і трохи солі. Посуд накрити покришкою, довести рідину до кипіння і варити на маленькому вогні дві години. Відтак серветку зняти, батон охолодити і нарізати скибками. Приготувати соус: до майонезу додати гірчицю, дрібно нарізані оливки, солоний огірок і зелень. Соус подати окремо.


Короп, фарширований горіхами
1-1,5 кг риби, 1 кг цибулі, 1 склянка олії, червоний перець, сіль, кориця, 1-1,5 склянки товчених волоських горіхів, зелень петрушки, півлимона, 1 ст. л. томатного пюре.
Коропа почистити, добре помити, посолити. Цибулю нарізати кружальцями і посмажити в олії (неповна склянка). Посолити, додати червоний перець, корицю, чорний перець, горіхи, дрібно нарізану зелень, скибки лимона. Все добре перемішати, половиною фаршу наповнити рибу. Решту фаршу викласти на деко. Зверху покласти коропа, полити 2-3 ст. л. олії. Томатне пюре розчинити у половині склянки води і полити рибу. Запікати не більше 40 хвилин за середньої температури.


Фаршировані трубочки з шинки
250 г пісної шинки, зелень петрушки чи кропу, маленькі помідори для прикрашання. Начинка з яйця: 1 яйце, 2 консервовані кільки, 60 г вершкового масла, сіль, гірчиця.
Начинка із зелені: 100 г вершкового масла, 3 ст. л. зелені, трохи дрібно нарізаної цибулі, сіль, перець, біле вино.
Шинку нарізати дуже тонкими скибками. Приготувати начинки. Для яєчної: дрібно посікти яйце, додати подрібнену на пюре кільку, масло, сіль, гірчицю. Для зеленої: дрібно нарізати зелень, додати цибулю, спеції, вино. На скибки шинки класти начинку (кожну окремо) і згортати трубочкою.


Желе з горіхів
25 г ядер волоського горіха, 3/4 склянки молока, 10 г цукрового піску, 4 г желатину.
Горіхи потовкти, всипати в кипляче молоко. Поварити 5 хвилин. Додати цукор, довести до кипіння, додати окремо розведений у молоці желатин. Розмішати, влити у форми та охолодити.


Десерт до чаю "Перлина"
100 г горіхів, 300 г чорносливу, 300 г сметани, 0,5 склянки цукрового піску.
Чорнослив помити, видалити кісточки, а замість них вкласти підсмажені на сковорідці горіхи. Покласти чорнослив на плаский таріль в один ряд. Сметану збити з цукром до утворення стійкого крему, викласти його на чорнослив і поставити в холодне місце.


Горіхові палички по-абхазьки
250 г арахісу, 250 г борошна, 200 г цукру, 2 яйця, 200 г молока, 30 г вершкового масла, сіль.
Борошно просіяти, додати подрібнені горіхи, цукор, збиті яйця, молоко, розтоплене масло, сіль. Замісити тісто. Розкатати його товщиною 1 см. Нарізати смужками розміром 8х2 см і пекти в духовці 15-20 хвилин за середньої температури.


Сирний десерт
750 г нежирного домашнього сиру, 125 г сметани, 1 жовток, 50 г цукру, цедра і сік 2 лимонів, ванілін, 40 мл вишневого лікеру, 250 г будь-яких ягід.
Сир, сметану, жовтки та цукор змішати до кремоподібного стану. Додати сік і терту цедру лимонів, ванілін, лікер. Викласти в креманки і прикрасити ягодами.


Какао з яєчним жовтком
Зварити какао. Жовтки (1 шт. на 2 склянки) розтерти з цукром і розчинити в невеликій кількості какао. Влити в каструлю з готовим какао і збити. Одразу розлити в чашки і подати.


Шоколадний напій
Збити 2 жовтки з 0,5 ст. л. какао і 1 ч. л. вершкового масла, добре розтерти. Поступово влити, безперервно помішуючи, 0,5 л підігрітого молока. Довести до кипіння на середньому вогні.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують