Найбільш поширені помилки, які призводять до псування продуктів харчування

новини
847
0
Найбільш поширені помилки, які призводять до псування продуктів харчування

Продукти харчування повинні зберігатися правильно. На жаль, близько 40% продуктів викидаються через неправильне зберігання. Ось найбільш поширені помилки, які призводять до псування їжі, інформує Ukr.Media.



Зберігання ковбас і сирих продуктів в поліетилені

Рекомендується відразу звільнити ковбаси від харчового поліетилену, перш ніж поміщати продукт в холодильник. Інакше вже на другий-третій день на поверхні харчового продукту почнуть розмножуватися хвороботворні бактерії — задовго до появи неприємного запаху. Оптимально зберігати ковбаси, сирі продукти в папері.

Переміщення зелені в пакеті у відсік для овочів

При цьому зелень залишається в кращому випадку зів'ялою, а в гіршому — підмороженою. Найкраще тримати зелень, опустивши її коріння в воду і прикривши її пакетиком. Це потрібно для забезпечення циркуляції повітря.

Зберігання помідорів в холодильнику

Це досить поширена помилка. Холод тільки шкодить томатам. Оптимальна температура зберігання помідорів — кімнатна, а термін — не більше тижня.

Хліб в поліетилені

Це одна з найбільш поширених помилок господинь. У целофані відбувається виділення конденсату, через що вже на третій день з'являється цвіль. Ідеально застосовувати лляне полотно, в яке потрібно загортати хліб.

Яблука в нижніх ящиках холодильника

Фрукти можуть виділяти етилен, що сприяє передчасному дозріванню інших плодів. Зберігати яблука рекомендується окремо від інших продуктів, в пакеті з маленькими дірками.

Чекати, поки суп повністю охолоне

Більшість господинь впевнені, що якщо поставити суп теплим в холодильник, то прилад зіпсується. Це не так. Сучасні холодильники з функцією саморозморожування можуть приймати гарячі продукти і ефективно охолоджувати їх. Якщо ж чекати, поки суп охолоне до кімнатної температури, то в страві почнуть відбуватися процеси бродіння і розмноження хвороботворних бактерій. Вживання такої страви призведе до шлункових захворювань.

Зберігання яєць при кімнатній температурі

Такий продукт, як яйця потрібно зберігати в холодильнику, і ніде більше. Більш того, їх рекомендується тримати в картонній упаковці, а не в контейнерах із пластику. Така упаковка вбирає сторонні запахи. Найкраще тримати продукт всередині полиці холодильника, а не на дверцятах.

Дотримання правил зберігання харчових продуктів дозволить збільшити їх термін придатності і не допустити псування. Своєю чергою це дозволить уникнути захворювань травного тракту.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують