RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Сочевиця не настільки популярна, як інші бобові. Однак вона дуже корисна і вже має своїх прихильників. Та й лікарі її радять включити в раціон, бо в ній високий зміст рослинного білка і немає жиру.

Як правильно варити сочевицю та які секрети зроблять її смачнішою, розповідає "Світ порад".



Скільки варити сочевицю

Зелену сочевицю варять протягом 25-30 хвилин до готовності.

Коричневу сочевицю варять 30-40 хвилин до готовності.

Червону сочевицю у каструлі варять 15-20 хвилин.

Як варити сочевицю на гарнір

Це спосіб відварювання сочевиці без замочування. Вам потрібно буде: 1 склянка сочевиці червоної, 2 склянки води, 0,5-1 ч. ложка солі.

Щоб смачно зварити сочевицю в каструлі на плиті, причому будь-яку, червону, зелену, чорну або коричневу, необхідно знати послідовність її приготування (відмінність між різними сортами сочевиці буде – час її варіння у хвилинах):

Відміряємо необхідну кількість сочевиці для варіння та перебираємо її вручну, щоб позбавитися від дрібного сміття, якщо воно є.

Висипаємо сочевицю в друшляк або сито та ретельно промиваємо холодною водою.

Заливаємо в каструлю холодну воду в пропорції: 2 склянки води на 1 склянку сочевиці, ставимо каструлю на вогонь та доводимо до кипіння (також можна відразу засипати промиту сочевицю на початку варіння, але краще додавати сочевицю в киплячу воду).

Після закипання води додаємо сочевицю, чекаємо, поки вода в каструлі повторно закипить та зменшуємо вогонь так, щоб вода несильно кипіла.

Варимо сочевицю протягом 15-20 хвилин (вище зазначено, скільки варити сочевицю різних сортів), причому каструлю частково накриваємо кришкою (повністю не закриваємо), ближче до кінця приготування частіше пробуємо сочевицю на смак, оскільки її легко можна переварити.

За 5 хвилин до закінчення варіння сочевиці додаємо сіль (в середньому 0,5-1 чайна ложка без гірки на 1 склянку сочевиці).

Щойно сочевиця зварилася, знімаємо каструлю з вогню та подаємо сочевицю до столу.

Маленький секрет: щоб сочевиця була приємнішою на смак, додайте під час варіння приправи. Наприклад, розмарин, лавровий лист, шавлію, перець, соєвий соус. Часто після закипання у воду додають одну столову ложку оливкової олії.

Важливі правила готування сочевиці

Сочевицю змішують з водою при варінні у співвідношенні 1 склянка сочевиці на 1,5-2 склянки води.

Залежно від обраного сорту, сочевиця може збільшитися в обсязі при варінні до 3 разів.

Перед варінням, на відміну від багатьох бобових, сочевицю можна не замочувати, достатньо її промити. Не потрібно її замочувати й перед приготування супу.

Солити сочевицю потрібно за 5 хвилин до закінчення варіння.

При розрахунку порцій, користуйтеся простою формулою: від 60 до 80 г сухої сочевиці на 1 порцію.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-03-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 476

Теги -
Фермери кажуть, що взимку ціни будуть ще вищими, тому радять купувати картоплю зараз.
Впродовж вихідних заплановані різноманітні заходи
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Представили твори Тамари Покотило та Івана Малованюка


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.