RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


З початку дії програми, з 1 липня 2022 року, на Буковині 232 заявники отримали позитивне рішення на отримання мікрогранту в рамках урядової програми єРобота.

34 з них розпочали власну справу, решта – розширюють власний бізнес. В області загалом буде створено 497 нових робочих місць в рамках урядової програми єРобота "Власна справа".

Про це повідомила директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко під час пресконференції "єРобота: рік роботи програми на Буковині".



За кошти гранту придбано обладнання для здійснення господарської діяльності, закуплена сировина та матеріали, а також здійснена оренда приміщень.



З початком дії урядової програми єРобота в області відкрилися нові пекарні, кав’ярні, аптеки. Окрім того, грантові кошти спрямовані на відкриття медичних та косметологічних закладів. Також на Буковині буде розширюватися швейне виробництво, надаватимуться послуги з ландшафтного дизайну, топографо-геодезичні послуги, а також розшириться виробництво жіночих сумок та виробів для військових, проектування та виготовлення сходів, виробництво меблів, пастили і сухофруктів, соняшникової олії та паливних матеріалів.

Найбільша кількість позитивних рішень на отримання грантів у м.Чернівці, а також на Вижниччині.

Нагадуємо, що подати заявку по будь-якій програмі урядового проєкту єРобота можна прямо зараз через портал Дія.

З інформацією про нову урядову програму, яка стартувала 10 квітня поточного року для ветеранів та їх подружжя, можна ознайомитись також на нашому порталі у розділі "Грант для ветеранів". Єдина умова всіх програм - це створення нових робочих місць, що сприятиме прискоренню відновлення економіки України.

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
4-07-2023, 14:45
Коментарів 4 Переглядів 1 015

Теги -
Hаписав: Олена С., Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2023 15:36
В новині:
Комусь дають гранти на розширення власного бізнесу, а хтось бореться за своє підприємство, яке чудово справлялось і без допомоги.ТОВ Машзавод забезпечував наш регіон робочими місцями та поповненням бюджету. Але краще напевно відкрити нові кав'ярні, ресторани чим допомогти відновити справедливість підприємству, яке відігравало б провідну роль у відновленні країни.

Hаписав: Чернівчанин, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2023 15:40
В новині:
Пекарень та аптек їх і так багато через кожних 50 метрів , а для поповнення бюджету це невеликі кошти . Забули про Машзавод , що 300 працівників залишились без роботи . Регіону необхідно зберегти великі підприємства які експортували свою продукцію за кордон . Якщо не будуть працювати такі підприємства як Машзавод та інші виробники то сфера послуг скоротиться . Вкажіть перелік підприємств де залученні грантові кошти , дуже цікаво . Напевно знову грантові кошти поділили між своїми .

Hаписав: Олена, Коментарів: 0, Новин: 0, 4 липня 2023 15:46
В новині:
Українські підприємства є ключовими інвесторами економіки України, вони як ніхто, зацікавлені у її розвитку.наша промисловість має перспективи та може відіграти провідну роль у відновленні країни.Головне -це давати можливість підприємцям здійснювати ці інвестиції та не створювати перепон на їх шляху, забезпечити нормальні умови. На жаль ТОВ Машзавод (потужне машинобудівне підприємство) залишилось без підтримки нашої влади.Через незрозумілі та безпідставні санкції завод зупинився.Це призвело до великих бюджетних втрат, адже підприємство було одним з найбільших платників податків, а також втрат людської сили , працівники залишились без роботи( А головне в тому, що ніхто просто не хоче допомогти Машзаводу відновити справедливість.На жаль комусь просто так вигідно.

Hаписав: Олександр, Коментарів: 0, Новин: 0, 5 липня 2023 08:49
В новині:
Чому через недолугість роботи чиновницького апарату виробниче підприємство яке не просить жодних грантів, фінансових вливань ззовні (ТОВ "Машзавод") зупинило свою роботу і не працює вже 9 місяців? Прізвища чиновників які не зробили всього можливого для зняття безпідставних санкцій не забудуться і більше їм у нашому місті та нашій області немає що робити після зміни влади.


Фестиваль проходитиме на Центральній площі міста

Коли будуть осінні канікули у школах Чернівців
При ремонті доріжок орієнтувалися на ескізні рішення переможців конкурсу.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час зустрічі обговорювали, як почати заробляти гроші з обраної професії, як подолати страх осуду


Зміни  клімату? Та це ж вигадка. Блог Ярослава Волощука
Не впевнений, що ви із першого разу вгадаєте, кому належить фраза, що винесена у заголовок блогу.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.

Двоколісний та триколісний транспорт на електродвигунах все більше набирає популярності серед водіїв і водійок. Електромопед характеризується достатньо високим запасом ходу, оптимальною швидкістю руху та зручністю в управлінні.

Одна з найдосвідченіших українських страхових компаній – ОРАНТА оновила умови страхування КАСКО. Страховка для транспортних засобів стала ще більш гнучкою, різноплановою та вигідною. Такий страховий захист підходить як для приватних власників авто, так і для бізнесу, адже має цілий комплекс переваг.