RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Пиріжки із зеленню, кисломолочним сиром та яйцями більшість із нас люблять ще з дитинства. Але цю звичну випічку можна приготувати у дещо новому варіанті - у вигляді пирога-пелюстки.

Оригінальним рецептом поділився одеський шеф-кухар Андрій Величко на своїй сторінці Facebook.



Запечені пиріжки з яйцем і зеленню
"З дитинства такий пиріг був дуже часто на столі, з різними начинками - із солодким чи солоним сиром, із зеленню або ось із такою начинкою, як я опишу сьогодні. Називали його по-різному - і пиріжки-розвалюхи та пиріг-пелюстка. Адже, по суті, це класичний розбірний пиріг. У чому його перевага - дуже зручно відламувати пиріжки і не потрібно нарізати цілий пиріг", - пише кулінар.

Інгредієнти:
борошно пшеничне 500 г
масло 170 г
вода 30 мл (1,5 ст.л)
яйця 190 г (4 шт. середні)
дріжджі сухі 10 г
цукор 60 г (3 ст. л.)
сіль 10 г

Начинка:
кріп 1 пучок
цибуля зелена 2 пучки
кисломолочний сир 250 г
яйця 6-8 шт.
йогурт грецький 50 г (2 ст. л.)
сіль 1 ч. л.
перець чорний
олія для змащування пиріжків 3-4 ст. л.
борошно, щоб підсипати тісто - кілька ст. л.
1 яйце для змащування пиріжків.

Як приготувати
Розведіть у теплій воді дріжджі. А в окремій мисці змішайте борошно з яйцями, маслом, сіллю і цукром. Замішуйте тісто, вливши рідину з дріжджами. Тісто має бути м'якшим, ніж на вареники. Накрийте його рушником і дайте відпочити 20 хв.

Для начинки відваріть яйця і наріжте зелень.

"Якщо вона виходить сухою, додайте грецький йогурт або сметану. А ще можна збризнути соком лимона або замінити сир на моцарелу чи бринзу. Головне - не забудьте посолити, поперчити та спробувати на смак начинку перед приготуванням", - радить Величко.

Змастіть форму для запікання олією. Тісто розкачайте завтовшки 3-4 мм і за допомогою чашки або склянки виріжте круги. На них викладіть начинку - як з варениками. Змастіть водою край і заліпіліть. Після цього викладіть стиком вниз (для цього вареник необхідно трохи вигнути) по борту форми.

Після цього змастіть цей шар вареників олією і займіться другим шаром.

Коли заповнили всю форму і дійшли до центру - накрийте рушником. Залишіть на годинку, щоб пиріжки піднялися.

Випікайте 20-35 хвилин за температури 170 градусів. Але час залежить від духовки - перевіряйте за 20 хвилин. І за 10 хвилин до закінчення приготування пирога потрібно змастити яйцем.

"Коли пиріг готовий, рекомендую накрити рушником на 15-20 хвилин, поки трохи охолоне, а потім на дерев'яну дошку. Діставати його досить легко - жирне тісто і змащена олією форма вам допоможе у цьому", - каже кухар.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
16-05-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 938

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Усі послуги у Центрі психічного здоров'я безоплатні


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.