RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Попригаш готують уже багато років у Закарпатській області. До складу цієї стародавньої страви входять курячі стегна, спеції та неймовірно смачний вершковий соус. А готувати Попригаш насправді дуже легко. Подають його до картопляного пюре або кнедликів.

Своїм рецептом цієї страви поділилася українська кулінарка Наталія Машика у своєму блозі на YouTube.



Що вам знадобиться:

1 невелика цибулина
3 ст. ложки рослинної олії
9 шт. курячих стегенець (можна брати грудку)
2 ч. ложки паприки
сіль, перець - до свого смаку
Вода
120 мл сметани
120 мл вершків
2 ст. ложки борошна

Як приготувати Попригаш

Одну невелику цибулину потрібно дрібно нарізати. Для цієї страви підійде будь-яке куряче м'ясо, в цьому випадку – курячі стегна, які необхідно просушити паперовим рушником.

Розігріваємо сковороду, додаємо олію, висипаємо нарізану цибулю і пасеруємо 1-2 хвилини, до м'якості. Потім викладаємо курячі стегна, зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо по 4 хвилини з кожного боку. М'ясо повинне змінити свій колір. Додаємо сіль та чорний перець – на свій смак. І обов'язково - солодку паприку, додаємо 2 ч. ложки або на ваш смак.

Все ретельно перемішуємо й м'ясо необхідно відразу ж залити холодною водою. Відразу, оскільки паприка при тривалому обсмажуванні може дати неприємний смак.

Води має бути достатньо, щоб вона покривала м'ясо. Доводимо до кипіння та варимо на невеликому вогні 40-45 хвилин.

Коли м'ясо буде майже готове, у мисці змішуємо 120 мл сметани й стільки ж вершків. Добре перемішуємо, а потім поступово додаємо 2 ложки борошна. Все добре перемішуємо, щоб не було грудок. А потім суміш виливаємо до м'яса та варимо ще 5 хвилин.

Ще в Попригаш можна додати сушені чи свіжі гриби. Подавати до картопляного пюре або кнедликів. Але можна подавати й до будь-якого іншого гарніру.



Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-04-2023, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 429

Теги -

Якщо вам відома будь-яка інформація, звертайтеся на спецлінію "102"

Чоловік вже 11 років бореться з наслідками інсульту, але допомагає боротися нашим військовим з росіянами
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Спортивний об’єкт планували оновити, але поки що цього не можуть зробити


Чому стріляли у Фіцо? Блог Ярослава Волощука
Від часів Улофа Пальме – прем’єр – міністра Швеції в Європі не було випадку, аби хтось стріляв у чиновника такого високого рангу.