RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Смак кави залежить не тільки від сорту зерен та типу їхнього обсмаження. Важливою є й технологія заварювання, насамперед - дотримання її правил.

Побутує думка, що не можна допускати закипання кави під час приготування її у турці.

Про те, чи дійсно від цього псується смак напою, розповіли на сторінці Yaskrava kava в Instagram.



Чи можна допускати кипіння під час заварювання кави

"Кава, що закипіла - зіпсована? Напевно, ви чули, що цей напій кип'ятити не можна. Зараз ми розповімо, як саме заварюється кава", - пишуть експерти.

Що відбувається з кавою у гарячій воді за температури 92-96 градусів:

Смак кави формують ефірні олії, саме вони виділяються при обсмажуванні сирих зерен. Вони ж й розчиняються у воді, насичуючи його ароматом, смаком та відтінками.
Коли ми заварюємо каву при температурі 92-96 градусів, ферменти активно виділяються та розчиняються у воді. Напій насичується смаком та ароматом.
Що відбувається з кавою за температури води 100 градусів (при кипінні):

При підвищенні температури вище 96 градусів ефірні олії руйнуються, смак кави стає блідим і нецікавим. 3 напою йде все те, заради чого ми його заварювали i за що його любимо. Кава починає гірчити.
Також із зерен виділяються тонізуючі речовини, кава стає дуже кофеїновою, міцною.
Висновок: за температури 92-96 градусів ефірні олії виділяються найкраще. При 100 градусах - ефірні олії руйнуються.

Як правильно варити каву

Варити каву потрібно на повільному вогні. Чим повільніше нагрівається напій, тим краще відбувається екстрагування ефірних олій та ферментів із мелених зерен.
Чекайте, доки з'явиться пінка та почне підійматися. Як тільки процес стане активнішим, зніміть каву з вогню.
Якщо ви заливаєте каву окропом, то після того, як закипить чайник зачекайте 30 секунд, щоб температура води опустилась до 96 градусів.
Заливаючи каву окропом, підійміть чайник вище, щоб струмінь води наситився киснем. Чим більше кисню у воді, тим краще окислюються ефірні олії та екстрагується смак.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-04-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 660


Завтра воїна зустрінуть живим коридором на рідній землі
У результаті наїзду пішохідка отримала численні травми і померла на місці ДТП
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Усі послуги у Центрі психічного здоров'я безоплатні


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.

Співпраця з агенцією нерухомості допоможе уникнути ризиків та швидко знайти ідеальне житло. Звертайтеся до професіоналів, щоб перетворити пошук нерухомості на легкий і приємний процес.